Završen tehnički dijalog, čeka se večera kod Eštonove
Foto: Zorana Jevtic

Završen tehnički dijalog, čeka se večera kod Eštonove

Politika -
Dijalog radnih grupa za policiju i pravosuđe, koji je počeo jutos, završen je popodne, a to što se niko od učesnika nije obratio javnosti znak je da se glavni teret prenosi na premijerski nivo

BRISEL - Tehnički dijalog Beograda i Prištine završen je bez izjava za javnost, a nerešenim pitanjima baviće se večeras predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić i kosovski premijer Hašim Tači na radnoj večeri kod visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Dijalog radnih grupa za policiju i pravosuđe, koji je počeo jutos, završen je popodne, a to što se niko od učesnika nije obratio javnosti znak je da se glavni teret prenosi na premijerski nivo i da će o nerešenim pitanjima biti reči tokom večere koja je zakazana za osam sati.

Kako je novinare obavestila portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič, Ešton će, zajedno s komesarom za proširenje Štefanom Fileom, sutra sastaviti kratko pismo kojim će zemlje članice obavestiti o napretku u sprovođenju Briselskog sporazuma.

"To pismo će biti poslato svim zemljama članicama u kontekstu rasprave na ministarskom savetu u Luksemburgu u utorak", rekla je Kocijančič.

Ministarski savet, koga čine šefovi diplomatija zemalja članica EU će u utorak pripremiti predlog zaključaka o početku pregovora o pridruživanju sa Srbijom, a šefovi država vlada na samitu u Briselu 28. juna.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track