Ketrin Ešton ove nedelje u Beogradu i Prištini

Zvanična poseta

Ketrin Ešton ove nedelje u Beogradu i Prištini

Politika -
Oduševljena sam što ću posetiti Beograd i Prištinu posle istorijskih odluka Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom i početku pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom, poručila je visoka predstavnica EU

BRISEL - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku Ketrin Ešton posetiće ove nedelje Beograd i Prištinu gde će s najvišim zvaničnicima razgovarati o normalizaciji odnosa i evrointegracijama Srbije i Kosova, saopštila je Evropska komisija.

"Oduševljena sam što ću posetiti Beograd i Prištinu posle istorijskih odluka Evropskog saveta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom i početku pregovora o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Kosovom", rekla je Ketrin Ešton uoči posete.

Ešton će u utorak u Beogradu s predsednikom Tomislavom Nikolićem, premijerom Ivicom Dačićem i vicepremijerom Aleksandrom Vučićem razgovarati o sporazumima postignutim u dijalogu o normalizaciji odnosa, kao i napretku u evrointegracijama Srbije.

Visoka predstavnica EU će u sredu u Prištini razgovarati s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i predsednicom Atifete Jahjagom. U pondeljak će se premijeri Dačić i Tači sastati u Briselu, gde će s Ešton nastaviti dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja