Đilas: SNS nema kvalitetne ljude  SNS: Kadrovi DS šofer i Gangula

PREPUCAVANJE: Demokrate i naprednjaci razmenjivali optužbe

Đilas: SNS nema kvalitetne ljude SNS: Kadrovi DS šofer i Gangula

Politika -
Dragan Đilas kritikovao SNS zbog otezanja s rekonstrukcijom vlade; Naprednjaci uzvratili da je Đilas frustriran jer mu posao loše ide

BEOGRAD - Častili se za sve pare.Srpska napredna stranka odbacila je kritike lidera DS Dragana Đilasa povodom rekonstrukcije Vlade, navodeći da Đilas ne može da prevari građane Srbije i da je izgubio svaku šansu „da od Srbije, kao od Beograda, napravi svoju biznis imperiju“.- Visok stepen frustracije u Đilasovom glasu, koji je, primećujemo, sve veći, proističe iz činjenice da su mu srušeni snovi, jer je izgubio svaku šansu da od Srbije, kao od Beograda, napravi svoju biznis imperiju - kaže se u saopštenju SNS.Naprednjaci smatraju da je „Srbija za Đilasa izgubljeni profit“, i da ga „to boli“, kao što ga „boli i to što njegova marketinška drama i manipulativna kombinatorika ne prolaze kod građana Srbije“. Ta stranka navodi da „niko od Đilasa nije ni očekivao da shvati sistem odgovornosti koji je u politički život Srbije uveo SNS“, optuživši ga da „ne želi da prihvati da uvek može bolje, jer zna da u takvoj utakmici nikada ne bi pobedio“.- Zato je Đilasu nepojmljivo da naprednjacima, za razliku od njegovih „prepoštenih i obrazovanih“ kadrova, poput dr Ace Šapića i Bijelića i svih onih kradljivaca socijalne pomoći, nisu bitne funkcije - kažu naprednjaci. Đilas je ranije rekao da je rekonstrukcija Vlade zabava za narod, jer se svaki dan licitira imenima ministara koji će biti promenjeni, a da se pritom ne navodi ko će ih zameniti.- Nikako da čujemo ko su ti ljudi, ko su ti novi kadrovi koji će doći i kakve programe nude - istakao je Đilas. Đilas je, naime, rekao da vladajuća koalicija nema rešenja za loše stanje u zemlji i da zato pribegava priči o rekonstrukciji Vlade, pošto, kako je ocenio, „priča da je sve loše zato što je DS vodio zemlju ne pije više vodu“.Odgovarajući Đilasu, SNS je saopštio da je lider SNS i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, koga je prethodno kritikovao DS, odgovoran za borbu protiv korupcije u Srbiji i da taj posao na veoma ozbiljan i posvećen način obavlja.- Ali mi imamo pitanje za Dragana Đilasa - za šta je on stručan? Za avione, mostove, medije, provizije, košarku ili nešto šesto? Za šta su stručni Šapić, Bijelić, Elezović, Božović i svi ostali? Kakve su to škole oni završili i čime su se bavili, osim pljačkom građana Beograda i Srbije - poručuju naprednjaci.

Spremni smo da pružimo podrškuĐilas je rekao i da je DS spreman da pruži podršku i da razgovara o problemima s kojima je zemlja suočena.- Postoji više stvari o kojima možemo da se dogovorimo, od ekonomije do tema kao što su izbori na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track