Neša Galija ministar kulture?
Foto: Nebojša Mandić

Ko kaže da SPS nema kadrove: Rok muzičar u vladi

Neša Galija ministar kulture?

Politika -
Kultura bi mogla da pripadne SPS, a kao naslednici Bratislava Petkovića pominju se poznati umetnici Nenad Milosavljević, Srđan Dragojević i Miroslav Mogorović

BEOGRAD - Da ručaš negde dole u Kini, a zube čačkaš u Karolini, na Bahamima da imaš vilu, od mnogo žena da dobiješ kilu, da si prvi... / Uzalud se trudiš iz ovog da se budiš, ti moraš da poludiš. Nenad Milosavljević, niški roker poznatiji kao Neša Galija, član Glavnog odbora SPS, jedan je od kandidata za novog ministra kulture u rekonstruisanoj vladi, saznaje Kurir.Uskoro rokadaU nastavku pregovora o rekonstrukciji Vlade, naime, može da dođe do zamene resora između SNS i SPS, što je potvrdio i premijer i šef socijalista Ivica Dačić. Nije isključeno da u toj novoj podeli Ministarstvo kulture pripadne SPS, a moguća rešenja socijalista za naslednika Bratislava Petkovića (SNS) jesu trojica članova GO SPS.- Prvo mora da se odredi struktura Vlade, resori. Neizvesno je da li će se vezati saobraćaj i građevina, energetika i rudarstvo, a da ekologija i životna sredina postanu posebni resor, da li će sektor evropskih integracija postati posebno ministarstvo ili će biti pripojen spoljnim poslovima... Kako god, SPS nema problem s kadrom - priča izvor Kurira iz vrha SPS i nastavlja:- Ako Ministarstvo kulture pripadne nama, taj posao bi dobro obavljao reditelj Srđan Dragojević, koji zna da rukovodi fondovima, poznat je u evropskim okvirima, već ima projekte za sanaciju domova kulture, a tu su i Neša Galija i Miroslav Miša Mogorović, filmski producent i član Nacionalnog saveta za kulturu.Finansije dobija SNSIzvesno je da se resor privrede i finansija Mlađana Dinkića preuzeti SNS, a da bi resor regionalnog razvoja i lokalne samouprave mogao da ide SPS.- Milan Jovanović, bivši predsednik Političkog saveta SPS i profesor FPN, operativan je i erudita i odlično bi se snašao i na poziciji ministra za regionalni razvoj, ali i na čelu resora prosvete, koji bi mogao da vodi i Radivoje Mitrović, državni sekretar u Ministarstvu prosvete - navodi naš sagovornik.

Spajanje energetike i rudarstvaMinistar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević izjavio je da su neophodne promene u organizaciji unutar Vlade i da će narednih dana tema biti eventualno spajanje određenih ministarstava.- Izvesne promene su zaista neophodne, ali razgovore o toj temi još nismo vodili. Činjenica je da do toga treba da dođe - rekao je Bačević.Na pitanje da li će doći do spajanja energetike i rudarstva, ministar nije isključio tu mogućnost.- Nije nemoguće i nije nelogično - rekao je Bačević.

(Ne)tačna informacijaNenada Milosavljevića, frontmena grupe Galija, vest o mogućnosti da postane novi ministar kulture zadesila je u inostranstvu. Iako u vrhu socijalista ozbiljno razmatraju mogućnost da ga uvedu u Nemanjinu 11, on izgleda da nije obavešten.- Nije tačna informacija - bio je kratak i nevoljan da odgovori da li bi se latio tog posla ako mu stranačke kolege to ponude.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track