Vučić: Igrali smo Ligu Evrope, hoćemo u Ligu šampiona

Rekonstrrukcija Vlade Srbije

Vučić: Igrali smo Ligu Evrope, hoćemo u Ligu šampiona

Politika -
"Igrali smo Ligu Evrope, hoćemo da igramo Ligu šamiona. Nećemo time da se zadovoljimo, hoćemo da stignemo što dalje", rekao je Vučić najavljujući sveobuhvatne ekonomske reforme

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić naglasio je u Skupštini Srbije da je motiv za rekonstrukciju Vlade da se postigne što bolji rezultat, najavio sveobuhvatne ekonomske reforme i izrazio uverenje da Vlada ima znanja, kapaciteta i snage da zemlju izvlači iz krize.

Vučić je, odgovarajući na pitanja poslanika Liberalno demokratske partije o tome zbog čega se ide u rekonstrukciju, naglasio da je Vlada napravila rezultate, "ali želimo da imamo bolje rezultate.

Prema njegovoj oceni,. to nije sramota i vladajuća većina je sama tu ideju rekonstrukcije nametnula i pokrenula.

"Igrali smo Ligu Evrope, hoćemo da igramo Ligu šamiona. Nećemo time da se zadovoljimo, hoćemo da stignemo što dalje", rekao je Vučić.

Vučić je najavio sveobuhvatne ekonomske reforme koje će Vlada kada ih definiše predstaviti svim poslaničkim grupama u parlamentu.

Pokušaćemo da u ekonomskoj sferi napravimo nešto što je uspelo malom broju zemlja, spremamo reforme u oblasti radnih doprinosa, smanjenje doprinosa sa proizvođače, posebno izvoznike, dodatno oporezivanje najbogatijih, najavio je Vučić.

On je rekao da je uveren da će neke od tih mera podržati i LDP i makar tiho reći da nisu loše za Srbiju.

Prema Vučićevim, rečima, interes Srbije nije da se ide na izbore, već je obaveza da dve najveće stranke u Vladi Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije rade u najboljem intersu u Srbije.

Postoje povremena neslaganja koja su u demokratskom društvu normalna, Vlada funkcioniše pristojno i po rezultatima dobro, istakao je Vučić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track