Ružić: O Beogradu posle Brisela

Moguća dva modela

Ružić: O Beogradu posle Brisela

Politika -
Ocenio da je u izbornoj preraspodeli došlo do tektonskih poremećaja i da je sada neophodno da se pronađe model kako će se formirati gradska vlast

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić rekao je da će ta partija o promeni vlasti u Beogradu razgovarati sa SNS nakon sastanka o Kosovu u Briselu.

Ružić je rekao da je "jasno da je u izbornoj preraspodeli došlo to tektonskih poremećaja" i da je sada neophodno da se pronađe model kako će se formirati gradska vlast.

"Nakon nove runde razgovora u Birselu koji će imati premijer (Ivica) Dačić i prvi potpredsednik (Aleksandar) Vučić sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem, očekujem da će i ti razgovori da se otvore kako bi se pronašao model koji bi upodobio legitimitet birača sa uticajem stranaka u gradskoj vlasti", rekao je Ružić.

Funkcioner SPS je istakao da je jasno da su moguća dva modela - rekonstrukcija vlasti ili izbori, ali da ne može da prognozira koji će od ta dva modela biti prihvaćen.

"Ne bih licitirao, to je stvar odgovornog odnosa prema gradu Beogradu i dogovora koalicionih partnera, tako da bih ostavio vremena da se o tome razgovara", rekao je Ružić. On je ocenio i da "lomovi" nisu rešenje pa da to ne treba činiti ni u slučaju beogradske vlasti.

Dodao je da mu nimalo ne smetaju najave da će i rad novih novih ministara biti ocenjivan nakon šest meseci.

"Prolazna vremena u definisanim okvirima i objektivno ocenjivanje rezulata smatram obavezom i nečim što je sasvim prirodno. Meni ne treba motiv više nego činjenica da se se bavim evropskim integracijama", kazao je Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track