Tadić: Dodikova politika je prazna šarena kutija!

Banjaluka

Tadić: Dodikova politika je prazna šarena kutija!

Politika -
Dodiku je bolje da počne da se izvinjava, umesto da napada. Jer, ako počne da se izvinjava u narednih godinu dana, moguće je da će posle promena 2014. godine narod imati bar malo milosti za njega, kada se više ne bude bavio politikom, kazao je Tadić

BANJALUKA - Potpredsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Republike Srpske Ognjen Tadić izjavio je danas da je politika predsednika RS Milorada Dodika kao "izlog na kojem se nalazi puno šarenih kutija u kojima nema ništa".

"To tako traje 12 godina", kazao je Tadić na konferenciji za novinare u Banjaluci, i dodao da je u postdejtonskoj BiH toliko na vlasti Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

On je kazao da Republika Srpska nije Milorad Dodik, kako to SNSD predstavlja u javnosti, i dodao da je ta stranka u panici od saznanja da gubi podršku građana.

Komentarišući Dodikove tvrdnje da opozicija ne govori istinu kada upozorava na loše ekonomske pokazatelje u RS, Tadić je rekao da se Dodik ne može braniti istinom, već samo napadima, za koje ne postoje argumenti.

Prema njegovim rečima, Republika Srpska nije samo u krizi, već u katastrofalnom stanju, za šta je odgovoran upravo Milorad Dodik.

"Dodiku je bolje da počne da se izvinjava, umesto da napada. Jer, ako počne da se izvinjava u narednih godinu dana, moguće je da će posle promena 2014. godine narod imati bar malo milosti za njega, kada se više ne bude bavio politikom", kazao je Tadić.

Prema njegovim rećima, SNSD vodi pogrešnu politiku, koju će građani kazniti na sledećim izborima. Komentarišući najavu da će SNSD u parlamentu BiH pokrenuti inicijativu za smenu SDS-ovog ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića, on je rekao da ne očekuje da će ta inicijativa dobiti podršku u državnom parlamentu.

"SNSD nema argumente za smenu Šarovića i ja verujem da će pobediti razum i da neće biti podrške incijativi SNSD-a", rekao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track