OBRAČUN U DS: Tadić napao Đilasa!
Foto: Kurir

Žestoko

OBRAČUN U DS: Tadić napao Đilasa!

Politika -
Vidiš Đilase kako je kada te napadaju, a tvoji potpresednici ćute. Tako si ti meni sve vreme radio, rekao je počasni predsednik DS Boris Tadić

BEOGRAD – Kako Ekipa Kurira saznaje na sednici Glavnog odbora DS došlo je do žučne rasprave između članova Glavnog odbora DS. Tokom rasprave Dragana Đilasa oštro su napali Boris Tadić i Dragan Šutanovac.

Boris Tadić je osvrćući se na obraćanje Živorada Anđelkovića ( Žike pauka) koji je branio Đilasa tvrdeći da svi oni koji ga napadaju su neprijatelji DS rekao:

" Žiko ti si ovde rekao da si 12 godina učio da pričaš. Idi uči još 12 pa se javi za reč, rekao je Tadić, a zatim se direktno obratio i Đilasu:

" Vidiš kako je kada te napadaju, a tvoji potpresednici ćute. Tako si ti meni sve vreme radio. A ti Balša, to što ti drugari govore da si super, to ništa ne donosi našoj stranci! Odakle ti ideja da onako govoriš u Skupštini? To mora da si od Žike učio, naglasio je Tadić u svom obraćanju.

Posle uvodnog obraćanja Đilasa na početku sednice prvi se za reč javio Dragan Šutanovac:

- Tražili smo od Vlade objašnjenje šta ne valja u Srbiji, a nismo se pitali šta ne valja u DS. Nismo se pitali što je čak i Čeda uspešniji. U rukovodstvo stranke stranke biramo najgore, a drugima držimo predavanje. Moramo da menjamo rukovodstvo, zaključio je Šutanovac.

Posle oštre polemike članovi GO DS su od Đilasa zatražili neposredne izbore za sve stranačke organe, a u nastavku sednice za reč se javila i Jelena Trivan:

" Postali smo stranka kolhoza, gde svako ko kritikuje partijsko rukovodstvo postaje unapred osuđen, kao partijski neprijatelj. Demokratska stranka, nekada stranka intelektualaca, postala je stranka Megatrenda i FABUS-a, rekla je u svom govoru Jelena Trivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track