DSS poziva DS: Gubitak fotelja nije tragičan!

Gradski odbor

DSS poziva DS: Gubitak fotelja nije tragičan!

Politika -
Groteskno je kada predstvanici bivše vlasti koji su Novi Sad upravo i doveli u stanje u kakvom se danas nalazi, daju moralne pridike, te pozivaju na izbore, navodi se u saospštenju

NOVI SAD - Gradski odbor Demokratske stranke Srbije pozvao je večeras Demokratsku stranku da pokaže dostojanstvo u porazu, te da gubitak fotelja u novosadskoj vlasti ne doživljava tragično i da raspiše vanredne pokrajinske izbore. Novosadski DSS je, povodom kritika portparolke DS Aleksandre Jerkov na račun gradonačelnika Miloša Vučevića, naveo da su demokrate u prethodnim godinama upropastile Novi Sad.

"Groteskno je kada predstvanici bivše vlasti koji su Novi Sad upravo i doveli u stanje u kakvom se danas nalazi, daju moralne pridike i upućuju reči kritike sadašnjoj vladajućoj lokalnoj koaliciji, te pozivaju na izbore", navodi se u saospstenju.

U saopštenju se navodi da "ukoliko je DS zaista samosvesna politička stranka i ukoliko joj je važna dobrobit građana, neka raspiše vanredne pokrajinske izbora". Jerkov je prethodno, na konferenciji za novinare održanoj na otvorenom prostoru na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu, rekla da Gradski odbor DS danas na 27 lokacija u gradu obeležava, kako je kazala, "godinu dana propadanja Novog Sada".

Prema njenim rečima, gradonačelnik Novog Sada za godinu dana vlasti u Novom Sadu nije otvorio nijedno novo radno mesto i nije doveo ni jednog investitora.

Na te kritike reagovao je Gradski odbor Srpske napredne stranke, koji je pozvao Jerkov da se prvo izvini građanima za svu štetu koju su naneli Novom Sadu tokom prethodnih nekoliko godina. "Aleksandru Jerkov, nekadašnju saradnicu (bivšeg gradonačelnika) Igora Pavličića, pozivamo da prvo počisti u svom dvorištu pre nego što počne da drži predavanje drugima", piše u saopštenju novosadskih naprednjaka. Iz SNS poručuju da Vučević "nikada nije bežao od odgovornosti i nadležnosi", što je, kako se navodi, pokazao i rešavajući probleme u preduzećima gde kao gradonačelnik nema nadležnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track