SRS: Bezuslovno i momentalno osloboditi Šešelja

Posle odluke Tribunala

SRS: Bezuslovno i momentalno osloboditi Šešelja

Politika -
Poslednjim, trećim odlaganjem izricanja presude potpuno i nepovratno obesmišljen u istoriji nezabeležen maratonski proces

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je večeras bezuslovno i momentalno oslobađanje Vojislava Šešelja iz pritvora Haškog tribunala i osudila odluku da se lideru radikala pritvor produži na neodređeno vreme.

"SRS konstatuje da je poslednjim, trećim odlaganjem izricanja presude potpuno i nepovratno obesmišljen u istoriji nezabeležen maratonski proces koji se pred Haškim tribunalom vodi protiv Vojislava Šešelja", navodi se u saopštenju SRS.

Radikali su ocenili da "sramna" odluka sudija Haškog tribunala, ipak, ne predstavlja iznenađenje već samo još jednu odluku u nizu kojima se već duže od jedne decenije "kontinuirano, namerno i sistematski krše sva osnovna ljudska i procesna prava najpoznatijeg političkog zatvorenika na planeti".

"SRS smatra da je u jedanaestoj godini suđenja potpuno nesporno da je Vojislavu Šešelju uskraćeno pravo na suđenje u razumnom roku te da je jedini način da se sudski postupak okonča njegovo momentalno i bezuslovno puštanje na slobodu", navodi se u saopštenju. Haški tribunal ranije danas odložio je na neodređeno vreme izricanje presude Šešelju, koje je bilo zakazano za 30. oktobar, zbog toga što je iz sudskog veća isključen jedan sudija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track