Vučević: U Novom Sadu pod hitno imenovati načelnika policije

Za borbu protiv nasilja

Vučević: U Novom Sadu pod hitno imenovati načelnika policije

Srbija -
Vučević je rekao da se slučajevi kao što je onaj, kada je mačetom napadnut i povređen dečak, dešavaju i u drugim gradovima i da je to naša realnost

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da očekuje da će načelnik Policijske uprave biti imenovan u najkraćem mogućem roku, već po povratku premijera i ministra unutrašnjih poslova s puta u SAD, dodavši da time neće prestati da se dešavaju krivična dela.

"Mislim da će vrlo brzo biti imenovan načelnik Policijske uprave Novi Sad, odmah po povratku predsednika vlade, odnosno ministra unutrašnjih poslova, iz posete inostranstvu, jer ne vidim ni jedan jedini razlog zašto bi se s tim imenovanjem odugovlačilo, kao što ne vidim razlog zbog čega toliko grad nema načelnika policije", rekao je Vučević novinarima.

On je kazao da je ono što se dešava na ulicama odraz stanja u društvu, u državi i gradu, i da ni policija ni načelnik sami ne mogu rešiti problem, već je neophodno učešće cele zajednice.

"To što se dešava je očigledan dokaz da postoji jedna populacija koja nema nikakav strah od bilo kakvih sankcija i ne preza od bilo čega. Odgovor na to ne može se dobiti bez sociologa, bez kriminologa, to je nešto što zahteva da se uključi cela zajednica", kazao je Vučević.

Vučević je rekao da se slučajevi kao što je onaj, kada je napadnut i špovređen dečak, dešavaju i u drugim gradovima i da je to naša realnost.

„Nažalost, to je naša realnost sa kojom ne smemo da se pomirimo, ali je ipak realnost", rekao je gradonačelnik Novog Sada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track