"IZAĐI MALA" Studenti sa severa KiM stali pred kordon Kfora sa jasnom porukom
Foto: Kurir

"IZAĐI MALA" Studenti sa severa KiM stali pred kordon Kfora sa jasnom porukom

SRBI NA KIM -

Studenti Prištinskog univerziteta sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su se ispred opštine Zvečan i kordona Kfora pojavili sa majicama na kojima piše "Izađi mala".

00:22

Studenti u Zvečanu sa majicama izađi mala ispred Kfora

Na ovaj način oni su poslali poruku i poziv lažnim gradonačelnicima i specijalcima Kurtijeve kosovske policije koji već 11 dana protivpravno i nasilno blokiraju opštinu, da napuste ovu instituciju.

1 / 4 Foto: Kurir

U to ime, su otpevali i nezvaničnu himnu protesta "Izađi mala” koja se orila ispred kordona Kfora i opštine Zvečan. U ime studenata, okupljenima se obratila Margareta Smiljanić.

- Situacija kojoj svedočimo svakoga dana iziskuje naše ujedinjenje, odgovornost ali i podršku koja je potrebna našim sugrađanima u Kosovskoj Mitrovici i na severu KiM. Mislim da ovi mladi ljudi koji su oko nas pokazuju jednu dobru lekciju svima nama, a to je kako je kako je boriti se za svoj opstanak ali i ostanak svog naroda. Svima nama je potrebna kuća u kojoj živimo ali samo porodica uz podršku stvara dom. Ja hoću danas da vam kažem da su studenti tu i da vam pružaju podršku da vaš dom odbranite, da ostanete u svojim kućama i da smo uvek tu za vas - rekla je ona.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track