SRPSKIM BAJKERIMA NA JARINJU NIJE DOZVOLJEN ULAZAK NA KiM: U okviru humanitarne akcije krenuli da pruže podršku i pomoć Srbima
Foto: Kosovo Online

SRPSKIM BAJKERIMA NA JARINJU NIJE DOZVOLJEN ULAZAK NA KiM: U okviru humanitarne akcije krenuli da pruže podršku i pomoć Srbima

SRBI NA KIM -

Bajkeri Srbije koji su jutros u okviru humanitarne "Bajk rok misije" krenuli put Severne Mitrovice, kako bi pružili podršku i pomoć kosovskim Srbima, nije dozvoljen ulazak na KiM preko administrativnog prelaza Jarinje.

Kako javlja reporter Kosovo onlajn, njima su pripadnici tzv. Kosovske policije saopštili da im ulazak na KiM nije dozvoljen iz bezbednosnih razloga.

Kosovo i Metohija
foto: Kosovo Online

Ranije danas zamenik direktora policije za severni region Veton Eljšani potvrdio da su na punkt u blizini administrativnog prelaza Jarinje poslata oklopna vozila tzv. Kosovske policije jer su "neki motociklisti krenuli u tom pravcu i da su vozila Kosovske policije poslata kako se ne bi kršio javni red".

Bajker Milić Radović, organizator "Bajk rok misije" rekao je da su od Kosovske policije dobili obaveštenje "da ne može nijedan bajker i motor da uđe na Kosovo i Metohiju".

"Pitali smo da li će to važiti i ako sutra dođemo, rečeno nam je da ni mi ni motori ne možemo na Kosovo. Skrenuli su nam pažnju da se na oko 300 metara od prelaza nalaze oklopna vozila i borna kola Kosovske policije i da nam je pametnije da ne ulazimo", kaže on.

Naveo je da su se rasporedili u četiri grupe, da je jedna jutros krenula iz Beograda u 10, druga iz Crne Gore, treća iz centralne Srbije i četvrta iz Vojvodine.

Kosovo i Metohija
foto: Kosovo Online

"Ovde je oko 200 bajkera. Dogovorili smo se jedna grupa ode na Merdare", dodaje Radović, i naglašava da razmišljaju o blokadi saobraćaja iz suprotnog pravca, odnosno da onemoguće prelazak vozila sa kosovskim tablicama kao "meru reciprociteta jer njima nije dozvoljen ulazak na KiM.

Bajker Dragan Antonić iz Šapca kaže da godinama organizuju humanitarnu "Bajk rok misiju", da dolaze sa dobrim namerama, da posete i pomognu Srbe koji žive na KiM.

"Dobili smo odgovor od Kosovske policije da zbog bezbednosti ne može da uđemo. Došli smo na motorima, samo sa našom bajkerskom opremom, nemamo nikakva obeležja, već sa željom da sprovedemo humanitarnu akciju. Bez razloga smo zaustavljeni i zabranjen nam je ulazak na Kosovo", kaže on.

Kurir.rs/Kosovo Online

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track