PRETILI MI PREKO VAJBERA, PA BACILI BOMBU NA LOKAL! Maksimović: Ovo je pritisak, da nas uplaše
Foto: Kosovo online

U Ranilugu

PRETILI MI PREKO VAJBERA, PA BACILI BOMBU NA LOKAL! Maksimović: Ovo je pritisak, da nas uplaše

SRBI NA KIM -

Poslanik Srpske liste u Skupštini Kosova Zoran Maksimović, iz Raniluga, izjavio je za Kosovo onlajn da su bacanju eksplozivne naprave na njegov lokal, koji se nalazi u sastavu porodične kuće, prethodile pretnje koje je dobijao putem aplikacije "Vajber", kao i da smatra da je to pritisak na njega i njegove stranačke kolege da podnesu ostavke u parlamentu.

Maksimović je u trenutku incidenta bio na odmoru, van Kosmeta, a o bacanju eksplozivne naprave obevešten je od komšija sutradan.

„Ja sam bio bio na odmoru, u Grčkoj, nisam bio kod kuće. Preksinoć, negde oko 22.40 bačena je ručna bomba na baštu mog lokala, koja je pored moje kuće, u sklopu dvorišta. Javljeno mi je sutradan, kada su komšije videle gelere na zidu kuće“, rekao je Maksimović.

Slučaj je prijavljen tzv. kosovskoj policiji, međutim, i dalje se čeka izveštaj iz Prištine, tvrdi Maksimović.

On je uplašen za svoju i bezbednost svoje porodice, jer su, kako kaže, bacanju eksplozivne naprave prethodile pretnje, koje je dobijao preko aplikacije "Vajber".

U porukama koje je dobijao, a koje su istovremeno brisane, stajalo je, tvrdi Maksimović: „Stop duplim platama“, „Smenite direktore“, „Poslednja opomena“...

„Plašim se da sve to ima političku pozadinu, ja nemam neprijatelje ovde. Mislim da je ovo pritisak na mene, kao poslanika, i na moje kolege u Skupštini Kosova, da se uplašimo i da podnesemo ostavke, jer je takva atmosfera stvarana u Prištini od strane vladajuće garniture. Danima i mesecima se poslanici Srpske liste provlače kroz medije“, kazao je Maksimović.

Meštani Raniluga tvrde da je bacanje eksplozivne neposredno pored porodične kuće njihovog komšije unelo nemir i strah, kao i brigu za dalji opstanak Srba na tom prostoru.

(Kurir.rs/Kosovo online)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track