Antiću i Mići Jovanoviću plakete grada Jagodine

Dan oslobođenja grada

Antiću i Mići Jovanoviću plakete grada Jagodine

Srbija -
Plakete grada Jagodine će dobiti i kik-bokser Aleksandar Konovalov kao najuspešniji sportista iz tog grada u 2013. godini i humanitarna organizacija Kuća od srca koja gradi kuću porodici sa desetoro dece iz Jagodine

JAGODINA - Ministar saobraćaja Srbije Aleksandar Antić i vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović ovogodišnji su dobitnici Plakete grada Jagodine koje se dodeljuju povodom Dana oslobođenja Jagodine u Drugom svetskom ratu, 17. oktobra.

Prema odluci Skupštine Jagodine, koja je usvojena danas, Antiću se plaketa dodeljuje zbog velikog doprinosa u dovođenju stranih investitora u Jagodinu. "Antić je, kao predstavnik grada Beograda, učestvovao u svim privredno-političkim delegacijama koje su u organizaciji Jagodine obišle više evropskih gradova i svojim učešćem doprineo podizanju kvaliteta delegacije", navodi se u obrazloženju.

Antić je do 2. septembra, kada je izabran za ministra saobraćaja, bio predsednik Skupštine grada Beograda. Vlasnik Univerziteta Megatrend Mića Jovanović, kako se navodi, doprineo je otvaranju odeljenja Megatrenda u Jagodini, čime je velikom broju srednjoškolaca omogućen besplatan upis na prvu godinu studija.

Plakete grada Jagodine će dobiti i kik-bokser Aleksandar Konovalov kao najuspešniji sportista iz tog grada u 2013. godini i humanitarna organizacija Kuća od srca koja gradi kuću porodici sa desetoro dece iz Jagodine. Priznanja će dobiti i 47 građana i institucija, među kojima su uspešni učenici osnovnih i srednjih škola, najbolji lekari, policajci i višestruki davaoci krvi. Plakete i iznos od 50.000 dinara dobitnicima će biti uručeni na svečanoj sednici gradske Skupštine 17. oktobra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track