Smenjeni kadrovi SPS u Kragujevcu

Razrešeni

Smenjeni kadrovi SPS u Kragujevcu

Srbija -
Smena Slavice Kominac i Zorana Prokića, kadrova Socijalističke partije Srbije (SPS), usledila je nakon što je ta stranka isključena iz vladajuće koalicije

KRAGUJEVAC - Odbornici Skupštine grada Kragujevca razrešili su danas Slavicu Kominac sa funkcije zamenice predsednika gradskog parlamenta i Zorana Prokića sa funkcije člana Gradskog veća.

Smena Slavice Kominac i Zorana Prokića, kadrova Socijalističke partije Srbije (SPS), usledila je nakon što je ta stranka isključena iz vladajuće koalicije. Isključenje je usledilo posle nedavnog napuštanja sednice odbornika SPS prilikom glasanja o razrešenju sa funkcije predsednika Skupštine grada Saše Milenića.

Za zamenika predsednika Skupštine grada izabran je predsednik Gradskog odbora Srpskog pokreta obnove (SPO) Milan Urošević, a za člana Gradskog veća za životnu sredinu odbornika Demokratske stranke Srbije (DSS) Rade Đorđević.

Nakon isključenja SPS, vladajuću većinu u Skupštini grada Kragujevca čine Ujedinjeni regioni Srbije (URS) sa 36 odbornika, Koalicija Preokret (SPO-LDP) sa šest, Demokratska stranka Srbije (DSS) sa pet, Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) i Jedinstvena Srbija (JS) sa po dva odbornika kao i jedan samostalni odbornik.

Nova koalicija okupljena oko gradonačelnika Veroljuba Stevanovića ima 52 odbornika u gradskom parlamentu koji ima 87 mesta, dok su u opoziciji nalaze Srpska napredna stranka (SNS) sa 16, Demokratska stranka (DS) sa 12 i Socijalistička partija Srbije (SPS) sa šest odbornika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track