Palma: Angeli Merkel ću poručiti da ne blokira Srbiju!
Foto: Marina Lopicic

Bez straha

Palma: Angeli Merkel ću poručiti da ne blokira Srbiju!

Srbija -
Nemačkoj kancelarki ću poslati sliku bombe iz Drugog svetskog rata, pronađene u Beogradu, sa porukom da, ako su njeni preci ubijali jugoslovenski narod, njihovi potomci ne treba da zaustavljaju Srbiju na putu ka Evropskoj uniji, naveo je lider Jedinstvene Srbije

JAGODINA - Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković izjavio je danas da je tačno da je obećao da će nemačkoj kancelarki Angeli Merkel poslati sliku bombe iz Drugog svetskog rata, pronađene u Beogradu, sa porukom da, ako su njeni preci ubijali jugoslovenski narod, njihovi potomci ne treba da zaustavljaju Srbiju na putu ka Evropskoj uniji.

Marković je rekao da to niko u Srbiji nije smeo da kaže, ali je dodao da se Jagodinci ničega ne boje.

"Ono što je interes građana Jagodine i Srbije uvek ćemo reći ma kome bez obzira da li ta poruka nekome smeta", kazao je Marković na sastanku u Jagodini sa predsednicima mesnih zajednica.

Marković je rekao da je njegova stranka imala veliki uticaj 2008. i 2012. kada su sastavljane vlade Srbije, ali je dodao da nikada nije imala ni jednog megalomana koji će sebe staviti u prvi plan.

"Rekli smo mi ćemo da podržimo vladu, ali da znate ako loše radite mi ćemo i da vas kritikujemo. Nismo pogrešili što smo podržali vladu iz 2008. i ovu iz 2012. godine. Jeste da je to bio veliki preokret ali nikada ne treba gledati ideologiju partije ili vašu ličnu već treba gledati interes građana", kazao je Marković.

On je ocenio da zahvaljujući tim odlukama građani Srbije danas bez viza putuju u zemlje EU, a Srbija je dobila status kandidata i počinje pregovore o članstvu u EU.

"Neko će možda reći šta će nam EU, ali otkad su otvorena mala vrata i kada građani putuju bez viza u EU i kada smo dobili status kandidata mnogo veći broj investitora dolazi u Srbiju. A mi Jagodinci smo znali to dobro da iskoristimo. Tek ćemo 2014. godine iskoristiti još", istakao je Marković.

On je rekao da su mu tri puta nudili da bude ministar, ali je dodao da je on to odbio ne zato što se boji funkcije nego da ne bi rekli kako je podržao formiranje prošle i sadašnje vlade samo zbog funkcija. Marković je rekao da se ne zna kada će Srbija postati članica EU, ali je istako da je važno da ni EU ni SAD više nemaju negativan odnos prema Srbiji.

"Važno je da nas Evropa više ne gleda kao pre. Sada više nemaju onako negativan odnos, čak su i Amerikanci, koji su stisli dugme da se bombarduje Jugoslavija, poslali čestitku Srbiji i vladi na uspehu", kazao je Marković.

Govoreći o eventualnim vanrednim parlamentarnim izborima, Marković je rekao da se njegova stranka ne boji izbora. Predsednik Jedinstvene Srbije je rekao i da sva ispitivanja javnog mnenja pokazuju da je on na drugom mestu po popularnosti.

"Neću da govorim imena jer ni oni ne govore o meni. Ako me nema u anketi znajte da je neko zabranio da stoji moje ime. Kada god sam bio u anketi ja sam visoko ocenjivan od građana Srbije", rekao je Marković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track