Čuperci iz Kikinde pevali za malu Unu
Foto: Saša Urošev

Humani kikindski klinci i klinceze

Čuperci iz Kikinde pevali za malu Unu

Srbija -
Prikupljenih 45 hiljada dinara doniraćemo dvogodišnjoj Uni Savić koja boluje od leukemije, kaže Svetlana Milić, dirigent I kompozitor poznatog kikindskog dečijeg hora

KIKINDA: Od srca!Članovi kikindskog dečjeg hora „Plavi čuperak“ održali su u nedelju uveče veliki Novogodišnji humanitarni koncert čiji je celokupan prihod namenjen za lečenje dvogodišnje Une Savić koja boluje od teškog oblika leukemije.

Mali umetnici, a veliki humanisti, kostimirani u Štrumfove, izveli su najveće hitove hora osnovanog pre osam godina, ali i obrade pesama Bitlsa, Dina Martina...:

"Prikupljenih 45 hiljada dinara doniraćemo Uni Savić. Nije puno, ali je od srca. Lično me je pogodila sudbina bolesne devojčice. Našu molbu da se i mi uključimo u borbu za njeno ozdravljenje, prenela sam Uninoj tetki, jer je ona sa roditeljima u jednoj klinici u Nemačkoj. Deca i ja se nadamo da će Una ozdraviti i biti naš gost na nekom narednom koncertu. Ukoliko voli da peva, bilo bi nam drago da postane naš član. Osim malih Kikinđana za Unu su pevali i članovi istoimenog hora iz Jagodine", rekla je za Kurir Svetlana Milić, dirigent i kompozitor dečijeg hora “Plavi čuperak”.

Ovaj dečiji hor pred kraj svake godine organizuje Novogodišnje humanitarne koncerte, a svake jeseni Innternacionalni festival muzike za decu „Da se pesma ljubav zove“.

Nastupali su širom Srbije i u inostranstvu , a sarađivali sa Minjoj Subotom, Nenadom Kneževićem Knezom, Radoslavom Graićem, Jovanom Adamovim...

Podsetimo, Kurir je prvi započeo humanitarnu akciju zahvaljujući kojoj su Unini roditelji sakupili značajnu svotu novca. I dalje apelujemo na sve ljude dobre volje da šalju SMS poruke, a ko je u mogućnosti i da uplati novac, jer će Uni za lečenje i boravak u Nemačkoj trebati još puno novca.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu. mogu to učiniti uplatom novca na račun Komercijalne banke na ime Una Savić.DINARSKI 205-9011005219862-38DEVIZNI 9031019889411 RS35205903101988941194

SMS za malu UnuAktiviran je SMS broj na koji se mogu slati poruke za Unu. Broj na koji treba poslati poruku je 2205, a cena je 100 dinara i važi za sve mreže.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track