VLASOTINCE: Kandidat SNS izabran za novog predsednika opštine

Jednoglasno

VLASOTINCE: Kandidat SNS izabran za novog predsednika opštine

Srbija -
Za Zorana Todorovića (53), koji je diplomirani profesor fizike, na tajnom glasanju izjasnili su se svi prisutni odbornici

VLASOTNICE - Kandidat Srpske napredne stranke Zoran Todorović (53) izabran je danas za predsednika opštine Vlasotince dok je za njegovog zamenika izabran Milan Jović (31) iz Socijalističke partije Srbije.

Za Todorovića, koji je diplomirani profesor fizike, na tajnom glasanju izjasnili su se svi prisutni odbornici. Sednici lokalne skupštine opštine prisustvovala su 44 od 45 odbornika. Njegov zamenik dobio je podršku 28 odbornika.

Todorović je posle polaganja zakletve kazao da će se starati da lokalna samouprave bude servis građana i da uz najniže troškove ostvari najveću efikasnost.

Dodao je da će se truditi da se stvore uslovi za nove investicije i zapošljavanje i da će se u radu rukovoditi poštenjem i moralnošću. Todorović je izabran na funkciju sa koje je, pre dve nedelje, smenjen Nebojša Stojanović iz Socijalističke partije Srbije, sa kojim je SNS u koaliciji. To je drugi predsednik opštine Vlasotince i četvrta vladajuća koalicija uspostavljena od poslednjih lokalnih izbora. Sadašnju vladajuću koaliciju čine SNS sa 12 i SPS sa 11 odbornika, ali se danas videlo da ih podržavaju i odbornici opozicionih Demokratske stranke i URS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track