UPLAĆENO: Bivšim radnicima Zastavinih fabrika legle nadoknade za decembar i januar
Foto: Aleksandar Jovanović

Kragujevac

UPLAĆENO: Bivšim radnicima Zastavinih fabrika legle nadoknade za decembar i januar

Srbija -
Njima je prilikom odlaska iz fabrika do penzije ostalo manje od pet godina, a socijalni program pored odgovarajuće otpremnine predviđa i redovne mesečne nadoknade preko Nacionalne službe za zapošljavanje

KRAGUJEVAC - Bivšim radnicima Zastavinih fabrika kamiona, automobila i oružja koji su od 2009. do 2013. godine, uz odgovarajući socijalni program napustili svoja radna mesta, danas su uplaćene nadoknade za decembar i januar.

Njima je prilikom odlaska iz fabrika do penzije ostalo manje od pet godina, a socijalni program pored odgovarajuće otpremnine predviđa i redovne mesečne nadoknade preko Nacionalne službe za zapošljavanje.Današnja isplata je stigla sa dva meseca zakašnjenja i nekoliko radničkih protesta koji su svoje nezadovoljstvo iskazivali ispred Nacionalne službe zapošljavanja i Skupštine grada Kragujevca.

Radnici su i danas protestovali ispred Skupštine grada zahtevajući od Vlade Srbije da poštuje preuzete obaveze prema njima. Člana Inicijativnog odbora za zaštitu bivših Zastavinih radnika Aleksandar Petrović je rekao da oni traže od Vlade da poštuje ugovore koje je potpisala, kao i pismene i vremenski određene garancije da će biti ispoštovana prava radnika koja im po socijalnom programu pripadaju.Činjenica je da tu obavezu Vlada mora da poštuje. Ta sredstva se planiraju uvek za tekuću godinu usvajanjem budžeta, a zbog čega u budžetu sada nema tih sredstava, mi ne znamo. Na ta pitanja niko nam nije dao odgovor niti želi da da odgovor, rekao je Petrović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track