Veljović: Kriminalitet u Novom Sadu smanjen za 22 odsto!
Foto: Marina Lopičić

Direktor policije

Veljović: Kriminalitet u Novom Sadu smanjen za 22 odsto!

Srbija -
Smanjenje stope kriminaliteta od 22 odsto, po Veljovićevim rečima, pokazatelj je da je prisutnost policije izuzetno važna kada je reč o preventivi krivičnih dela

NOVI SAD - Direktor policije Milorad Veljović izjavio je danas da je u Novom Sadu, od kada je na ispomoć u održavanju bezbednosti u tom gradu angažovano dodatnih 200 policajaca, stopa kriminaliteta smanjena za 22 odsto, a broj dnevnih incidenata smanjen za 10 do 15 odsto.

Smanjenje stope kriminaliteta od 22 odsto, po Veljovićevim rečima, pokazatelj je da je prisutnost policije izuzetno važna kada je reč o preventivi krivičnih dela.

Veljović je sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici prisustvovao smeni angažovanih policajaca na čije mesto su došli novi, koji će u Novom Sadu biti do sredine aprila. Obraćajući se policajcima, Veljović je kazao da su ga obradovali rezultati koji su postignuti od kada su angažovane dodatne policijske snage, istakavši da će predložiti da se za predhodni mesec svima njima koeficijent plate poveća za 20 odsto, što je propraćeno aplauzom.

Veljović je kazao i da se nada da će oni policijaci koji nasleđuju svoje kolege na poslovima bezbednosti u Novom Sadu takođe "zaraditi svojih 20 odsto povećanja na platu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja