SKANDAL U ZAJEČARU: Učenica šestog razreda osnovne škole pred porođajem?!
Foto: Shutterstock

Beba stiže u maju

SKANDAL U ZAJEČARU: Učenica šestog razreda osnovne škole pred porođajem?!

Srbija -
Devojčica (13) koja je sada u 7. mesecu trudnoće nikom nije htela da otkrije ime oca deteta, ali na osnovu njenog ponašanja nadležni su zaključili da u intimnom odnosu nije bilo prisile

ZAJEČAR - Centar za socijalni rad preuzeo je brigu o učenici (13) šestog razreda osnovne škole u Zaječaru koja je u sedmom mesecu trudnoće.

"Ona je već nekoliko meseci delovala zabrinuto, ali smo smatrali da je u pitanju pubertet. Vešto je krila stomak širokom garderobom, a čim smo posumnjali da je u drugom stanju, pozvali smo nadležne", kažu u školi. Uz saglasnost majke, sa kojom devojčica živi u iznajmljenom stanu i koja je nezaposlena, radnici Centra devojčicu su smestili u hraniteljsku porodicu u kojoj će ostati i posle porođaja.

O devojčici i detetu, koje se očekuje u maju, brinuće se Centar dok ne napuni 16 godina. Nakon sticanja punoletstva po osnovu roditeljstva, devojčica i dete će biti prešušteni sami sebi.

Devojčica nikome nije htela da otkrije ime muškarca sa kojim je ostala trudna, ali na osnovu njenog ponašanja, nadležni su zaključili da u intimnom odnosu nije bilo nikakve prisile.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track