STIGLI RUSI: U Niš sleteo ruski avion sa 76 spasilaca!
Foto: Tanjug

Uskoro sleće još jedan

STIGLI RUSI: U Niš sleteo ruski avion sa 76 spasilaca!

Srbija -
Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Nikolajevič Čižikov rekao je da se među ruskim spasiocima nalazi i 20 ronilaca
1 / 5 Foto: Tanjug

NIŠ, 16. maja (Tanjug) - Avion iLJUŠIN Il-76 ruskog Ministarstva za vanredne situacije sleteo je danas oko 8.30 na aerodrom u Nišu ""Konstantin Veliki"" sa 76 ruskih spasilaca koji su se odazvali pozivu da pomognu srbiji koje su zadesile poplave.

Zamenik ruskog ministra za vanredne situacije Eduard Nikolajevič Čižikov rekao je da se među ruskim spasiocima nalazi i 20 ronilaca, da su oni opremjljeni najsavremenijom opremom i da su u sličnim akcijama učestvovali na dalekom istoku.

Čizikov je rekao da će ruski spasioci ostati u Srbiji onoliko koliko je potrebno.

On je najavio sletanje još jednog ruskog aviona tokom dana koji će u Niš dopremiti humanitarnu pomoć. Prema informacija koje su date novinarima prilikom sletanja aviona ruski spasioci će odmah biti upućeni na područje Obrenovca.

Gradski većnik Niša Žarko Ranković rekao je da u Nišu nema kritičnih tačaka, kao i da bi ILJUŠIN bio još sinoć u Nišu da nije bilo problema sa koridorom za letenje neprecizirajući o čemu je reč.Ruske spasioce na aerodromu su sačekali kodirektor Srpsko - ruskog centra Viktor Viktorovič Safijanov, načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković, načelnik niške policije Srđan Grekulović, predstavnici Sektora za vanredne situacije i grada.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track