(FOTO) OVAKO SE EVAKUIŠE OBRENOVAC: Spasavali sve živo! Bebe, trudnice, decu, ali i kuce!
Foto: Tanjug

Dosad izvučeno 2.510 osoba

(FOTO) OVAKO SE EVAKUIŠE OBRENOVAC: Spasavali sve živo! Bebe, trudnice, decu, ali i kuce!

Srbija -
MUP je danas helikopterom evakuisao jednu bebu, decu iz obdaništa , a u čamcem je spasena i trudnica u devetom mesecu
1 / 25 Foto: Tanjug

OBRENOVAC - U skoro potpuno poplavljenom Obrenovcu stanje je i dalje kritično. Tamo je dosad evakuisano 2.510 osoba, saopštio je MUP.

U Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Obrenovcu, oko podne su evakuisana deca i odrasli. Prvi čamac sa decom i ženom u devetom mesecu trudnoće krenuo je ka hotelu Obrenovac, odakle se upućuje u prihvatni centar, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović je sve vreme sa građanima Obrenovca. Situacija u Obrenovcu je i dalje kritična, nivo vode raste, najugroženiji je deo kod mosta na Kolubari, na ulazu u Obrenovac.

MUP je helikopterom danas evakuisao i decu i zaposlene iz obdaništa na području Obrenovca. Helikopterska jedinica MUP-a od ranog jutra angažovana je na evakuaciji ugroženog stanovnistva na području Obrenovca.

Jutros u 9.45 sati, evakuisana je i beba od godinu dana, iz sela Poljane, južno od Obrenovca.

U Obrenovcu, gde je rano jutros došlo do izlivanja Kolubare, 80 odsto grada je pod vodom, a u toku je evakuacija najugroženijih stanovnika, potvrdio je i načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track