DIKOVIĆ BRANI ŠABAC: Načelnik Generalštaba komanduje šabačkim štabom
Foto: Tanjug

Odluka Vlade Srbije

DIKOVIĆ BRANI ŠABAC: Načelnik Generalštaba komanduje šabačkim štabom

Srbija -
Kako smo počeli nisam bio optimista, bilo je tu dosta problema, posle se situacija popravila, sve je došlo na svoje mesto. Angažovano je više od 6.000 građana i pripadnika MUP i Vojske Srbije, koji su zaista mukotrpno radili i sa zadovoljsvom mogu da konstatujem da smo ga spasli", konstatovao je general
1 / 4 Foto: Tanjug

ŠABAC - Vlada Republike Srbije preduzela je sve mere da bi zaštitila ugroženo stanovništvo u poplavljenim područjima, a tokom noći stanje u Šapcu i okolnim područjima je stabilizovano.

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić imenovao je danas generala Ljubišu Dikovića, načelnika Generalštaba Vojske Srbije, za načelnika Štaba za vanredne situacije u Šapcu, saopštila je danas Kancelarija za saradnju sa medijima Vlade.

U saopštenju Vlada Srbije zahvaljuje svim građanima koji pokazuju visok stepen solidarnosti i humanosti uključujući se u odbranu od poplava.

"U ovom momentu na svim ugroženim područjima ima dovoljno ljudi angažovanih na postavljanju odbrambenih bedema. Vlada će obaveštavati građane o stanju na poplavljenim područjima i potrebama za dobrovoljcima", navedeno je u saopštenju upućenom iz Vlade.

Situacija je pod kontrolom, uspeli smo noćas da Šabac obezbedimo od eventualnog izlivanja Save, izjavio je jutros načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.

"Kako smo počeli nisam bio optimista, bilo je tu dosta problema, posle se situacija popravila, sve je došlo na svoje mesto. Angažovano je više od 6.000 građana i pripadnika MUP-a i Vojske Srbije, koji su zaista mukotrpno radili i sa zadovoljsvom mogu da konstatujem da smo ga spasili", konstatovao je Diković.

Nasip se i dalje podiže, a general se zahvalio svim građanima Srbije koji su izrazili želju da noćas učestvuju u njegovoj odbrani, dodajući da više nema potrebe da se javljaju.

Prema njegovim rečima, više nema straha od plavljenja okolnih sela, jer je trenutni nivo Save 631 santimetar, a bedemi su izgrađeni, kada je nivo je bio na 730 santimetara, što znači da bezbednost neće biti ugrožena.

(Tanjug/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track