Ukinuta vanredna situacija u Mionici i Lajkovcu
Foto: MUP

Vodosnabdevanje i dalje problem

Ukinuta vanredna situacija u Mionici i Lajkovcu

Srbija -
U Ljig je stigla tehnička voda sa izvorišta istoimene reke u selu Ba, a za piće se koristi flaširana ili voda iz cisterni

VALJEVO - Vanredna situacija zbog poplava ukinuta je danas u Mionici i Lajkovcu na predlog lokalnih kriznih štabova, saopšteno je iz tih opština. U Mionici je i dalje najveći problem vodosnabdevanje s obzirom na to da nije ispravna voda sa izvorišta Orlovac, kao i u lokalnom vodovodu u selu Brežđe.

Za piće se koristi voda sa rezervoara na Razbojištu i Lubeninu. U Lajkovcu je predsednik opštine Živorad Bojičić upoznao žitelje pojedinih sela sa mogućnošću novog izlivanja reka Kolubara i Ljig na tom području i upozorio ih na mogućnost evakuacije.

U Ljig je stigla tehnička voda sa izvorišta istoimene reke u selu Ba, a za piće se koristi flaširana ili voda iz cisterni. Cevovod od sela Ba do Ljiga "iskrpljen je na više mesta" zahvaljujući naporima zaposlenih u JKP Komunalac. U ubskoj opštini vanredna situacija je u selima Liso Polje, Crvena Jabuka, Brezovica, kao i delovima Brgula, Šarbana, Miloraca, Sovljaka, Gunjevca, Zvizdara i Takova, kojima je pomoć najpotrebnija.

Poplavljeno je 33.000 hektara oranica i povrtnjaka, 2.000 stambenih i pomoćnih objekata, 5.000 bunara, a pojavilo se i 26 klizišta. Stradala je farma svinja u Sovljaku, tokom asanacije terena uklonjeno je 50 tona leševa domaćih životinja - najviše živine, svinja i ovaca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track