KOSOVSKA MITROVICA: Srbi uklonili barikadu na ibarskom mostu
Foto: Beta

Bez incidenata

KOSOVSKA MITROVICA: Srbi uklonili barikadu na ibarskom mostu

Srbija -
U akciju su bila uključena dva bagera i više teretnih kamiona, koji su zemlju, beton i pesak odložili u neposrednoj blizini mosta

KOSOVSKA MITROVICA - Građani su noćas u ranim jutarnjim satima uklonili barikadu koja se nalazila na severnoj strani glavnog ibarskog mosta u Kosovoskoj Mitrovici. Građani su barikadu uklonikli uz pomoć kamiona i teške mehanizacije.

Akcia je protekla bez incidenata i trajala je gotovo tri sata. Nije bilo dodatnog okupljanja građana, osim onih koje je buka probudila i koji su akciju pratili sa prozora obližnjih zgrada.

Pripadnici italijanskog Kfora i kosovske policije mirno su posmatrali aklciju u neposrednoj blizini.

U akciju su bila uključena dva bagera i više teretnih kamiona, koji su zemlju, beton i pesak odložili u neposrednoj blizini mosta.

Par kontejnera koji su se nalazili ispred barikade koja se nalazi na severnoj strani ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici uklonjeni su prethodno u utorak popodne.

Barikada postavljena na severnoj strani mosta na Ibru u Kosovskoj Mitrovici jedna je od najvećih koja je podignuta u ovom delu Kosova tokom 2011. godine, kada su se Srbi postavljanjem barikada i blokadom puteva usprotivili prisustvu kosovskih institucija na severu Kosova.

Nakon uklanjajnja ove barikade ostala je još jedna manja na putu od Bošnjačke mahale prema centru severne Mitrovice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track