Petrovdan: Gradska slava Jagodine

Veliki praznik

Petrovdan: Gradska slava Jagodine

Srbija -
Ovogodišnji kolačar, direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić, kolač je predao narednom kolačaru, takođe doktoru Miodragu Jarkinu, odborniku Jedinstvene Srbije

JAGODINA - Gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović ocenio je danas, na obeležavanju gradske slave Petrovdana, da su nedostatak radnih mesta i bela kuga dva najveća problema u Srbiji i da je njihovo rešavanje važno za opstanak zemlje, zbog čega su to i prioriteti lokalne samouprave u tom gradu.

"Mi, kao lokalna samouprava, iako nemamo mnogo nadležnosti u ovim oblastima, predvođeni predsednikom Skupštine grada Draganom Markovićem Palmom, preduzeli smo niz aktivnosti kako bi u ovim oblastima poboljšali situaciju i pomogli građanima našeg grada da mnogo bolje žive", rekao je Stevanović u Skupštini grada gde je obeležena gradska slava u prisustvu brojnih zvanica.

On je podsetio da se u Jagodini otvaraju nova radna mesta tako što su tri italijanske fabrike već počele sa radom, a dve su u izgradnji.

Stevanović je kazao da Jagodina ima jedan od najboljjih programa za borbu protiv bele kuge i da niz mera, koje se preduzimaju godinama, daju rezultate.

Ovogodišnji kolačar, direktor Opšte bolnice u Jagodini Darko Miletić, kolač je predao narednom kolačaru, takođe doktoru Miodragu Jarkinu, odborniku Jedinstvene Srbije.

Proslavi je prisustvovalo sveštenstvo, predstavnici privrednog i javnog života grada, odbornici, dok predsednik Skupštine grada Dragan Marković Palma nije prisustvovao obeležavanju slave jer je na letovanju.

Slavu je danas obeležio i jagodinski Saborni hram svetih apostola Petra i Pavla. Ova crkva je osveštena 1899. godine i od tada Petrovdan obeležava kao slavu hrama.Povodom Petrovdana u porti crkve održan je etno sajam kome je prisustvovalo oko 70 izlagača iz zemlje i regiona. Oni su izložili svoje rukotovorine, suvenire, narodnu nošnju, stara nacionalna jela, kao i proizvode od meda i lekovitog bilja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track