ZAJEČARCI U STRAHU OD EBOLE: Bolesni azilanti iz Afrike u gradu, niko nije išao na lekarski!
Foto: Nebojša Mandić

Panika

ZAJEČARCI U STRAHU OD EBOLE: Bolesni azilanti iz Afrike u gradu, niko nije išao na lekarski!

Srbija -
U noći između 22. i 23. oktobra na teritoriji grada uhapšeno 46 osoba, ne zna se koliko se azilanata još krije

U poslednjih mesec dana na teritoriji Grada Zaječara uhapšeno je preko 250 lica Afro-azijskog porekla. U noći između 22. I 23. oktobra na teritoriji ovog grada uhapšeno je četrdeset i šest osoba, a večeras je privedeno još petnaest lica i četvorica taksista koji su ih prevozili, prenela je TV Best.

Ilustracija: Reuters
Ilustracija: Reuters

Na teritoriji Zaječara nalazi se 100 kilometara granice i kako saznajemo četrnaest krijumčarskih kanala prolazi kroz ovaj grad, a za koje se zna.Niko od uhapšenih nije prošao zdravstvene preglede, a neki od njih, kako se nezvanično saznaje, su u lošem zdravstvenom stanju.

Ovim povodom rukovodstvo grada Zaječara odgovoriće hitnim merama, rekao je Saša Mirković, predsednik Skupštine grada Zaječara.

Saša Mirković
Saša Mirković

Mnogi od ilegalnih imigranata upravo su prenosioci najvećih zaraza u istoriji čovečanstva, a strah od ebole, jedan je od najvećih problema koji potresa čitav svet i od koje je već umrlo, kako je juče saopštila Svetska zdravstvena organizacija, skoro 5.000 ljudi.Takođe, Svetska zdravstvena organizacija, nedavno je priznala da nije dobro iskontrolisano širenje ebole i upozorila je sve države da pojačaju na maksimum sve moguće kontrole, jer ebola ostaje zgravstvena pretnja. Ilegalni imigranti su više nego realna pretnja u ovom slučaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track