DONJI MILANOVAC OPET BEZ STRUJE: Na jednoj žici i po 400 kg leda
Foto: Reuters

Svrljiška sela konstantno bez napajanja

DONJI MILANOVAC OPET BEZ STRUJE: Na jednoj žici i po 400 kg leda

Srbija -
Ponovo je došlo do ispada na dalekovodu koji ide iz Majdanpeka prema Donjem Milanovcu

NIŠ - Donji Milanovac je ponovo nešto posle 13 časova ostao bez struje zbog kvara na dalekovodu i trenutno su pored tog mesta najugroženija knjaževačka sela, kao i borsko selo Zlot koje je najduže bez struje, izjavio je direktor privrednog društva Jugoistok Darko Bulatović.

"Ponovo je došlo do ispada na dalekovodu koji ide iz Majdanpeka prema Donjem Milanovcu", rekao je Bulatović navodeći da je posle ponoći došlo do ispada i da je struja puštena Donjem Milanovcu jutros oko 8.20 časova, ali da je ponovo napon u prekidu.On je kazao da su ekipe na terenu i da se radi na otklanjanju tog kvara.

"Istočna Srbija i zaječarski ogranak je najviše pogođen nevremenom i najveći broj ispada se nalazi na teritoriji Majdanpeka, Zaječara, Bora, Knjaževca i Svrljiga. Situacija je sada pod punom kontrolom osim na delu od Bora prema Dubravi, kao i selo Zlot koje je trenutno predmet svih dogovora kako da nađemo rešenje", kazao Bulatović.

Takođe, nekoliko sela je ostalo bez struje u okolini Svrljiga i ona bi tokom dana trebalo da dobiju struju.Prema njegovim rečima, na teritoriji Zaječara su trenutno dva sela bez struje."Radimo na dalekovodu koji ide iz Zaječara prema Boljevcu, to je 110 kilovoltni dalekovod sa naponom od 35 kilovolti koji je propušten i on bi trebalo da bude drugi pravac, pored ovog jednog koji sada napaja Boljevac i Mirovo.

Taj dalekovod bi trebalo da bude rešen u toku ponedeljka", kaza je Bulatović.On je dodao da bi na taj način bila obezbeđena struja i za borsko selo Zlot koje je već tri dana nema struju."Vremenske neprilike, kombinacija minusa i vetra na velikim nadmorskim visinama i najproblematičnije su ogromne količine leda, na jednom dužnom metru se sakupi na provodnicima oko dva kilograma leda, tako da na jednoj žici bude i po 400 kila leda. Nadam se da ćemo izgureti nevreme", dodao je Bulatović.Bez struje i dalje šest sela u svrljiškom kraju

Predsednica opštine Svrljig Jelena Trifunović rekla je danas da je šest sela peti dana bez struje zbog kvarova izazvanih nevremenom.Ekipe su na terenu i radi se na osposobljavanju mreže, a stiglo je još ljudi koji rade na otklanjanju kvarova, rekla je ona Tanjugu.U tim selima nema fiksne i mobilne telefonije, napomenula je ona.Problem je topljenje zamrzivača dok stanovnici tih sela imaju normalnosnabdevanje vodom, kazala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track