Mihajlović: Zaječar je primer u implementaciji Zakona o izgradnji i prevenciji nesreća u saobraćaju

Mihajlović: Zaječar je primer u implementaciji Zakona o izgradnji i prevenciji nesreća u saobraćaju

Srbija -
Bez infrastrukture, to je svima jasno, ne možemo da očekujemo privredni rast i razvoj i bilo bi jako dobro kada bi većina gradova i opština išla tim istim smerom kojim ide Zaječar, rekla ministarka

Zaječar je primer lokalne samouprave koji već primenjuje odredbe Zakona o planiranju i izgradnji da se građevinske dozvole izdaju najduže za mesec dana. Zaječar je takođe jedna od lokalnih samouprava, a verujte ima ih malo, koje imaju Savet za bezbednost u saobraćaju, izjavila je potpresednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prilikom posete Zaječaru.

Ministarka Mihajlović imala je i susret sa učenicima, budućim srednjoškolcima, na kome je istakla važnost edukacije i akcija koje sprovodi Savet za bezbednost saobraćaja Gradske uprave Zaječar, jer je zajednički cilj sačuvati svaki život. Učenici su imali prilike da čuju i direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Milana Božovića.Ministarka Mihajlović najavila je da će sa početkom građevinske sezone početi i rekonstrukcija jedne zaječarske ulice koja je izlazna ulica ka Paraćinu i Beogradu.

„Bez infrastrukture, to je svima jasno, ne možemo da očekujemo privredni rast i razvoj i bilo bi jako dobro kada bi većina gradova i opština išla tim istim smerom kojim ide Zaječar i da zajedno sa ministarstvom radi na izgradnji infrastrukture“ – rekla je ministarka Mihajlović u obraćanju medijima prilikom današnje posete Zaječaru.Ministarka Mihajlović je zajedno sa predsednikom Skupštine grada Zaječara Sašom Mirkovićem najavila završetak radova i otvaranje mosta u Kotlujevcu za 28. jun.Zorana Mihajlović obišla je i Ulicu Svetozara Markovića u Zaječaru. Tom prilikom Mihajlović je razgovarala sa predsednikom Skupštine

Grada Zaječara Sašom Mirkovićem i direktorom Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom o početku radova na rekonstrukciji ove ulice. „Radovi će početi krajem marta odnosno početkom aprila. Rekonstrukcija ulice doprineće bezbednijem kretanju svih učesnika u saobraćaju, a stanovnici će dobiti i novu vodovodnu i kanalizacionu mrežu“, poručila je ministarka Mihajlović, prilikom obilaska ove zaječarske ulice.

„Uradiće se 880 metara ulice Svetozara Markovića, a u narednom periodu radiće se i na rekonstrukciji pružnog prelaza prema park šumi Kraljevica. Raskrsnica Svetozara Markovića i Ulice 7. septembra bila je jedna od najnebezbednijih raskrsnica u gradu, a ovo je i jedna od najprometnijih ulica u gradu, zbog toga je neophodno što pre početi sa uređenjem“, istakao je Saša Mirković, predsednik Skupštine Grada Zaječara.

Ministarka Mihajlović, nakon obilaska, obratila se zaječarskim predškolcima u Pozorištu Timočke krajine „Zoran Radmilović“.„Morate da čuvate sebe, da poštujete pravila, a odraslima da ukažete na greške koje prave u saobraćaju“, rekla je ministarka Mihajlović najmlađim Zaječarcima.Ona je zajedno sa predškolcima gledala predstavu „Pažljivko“ koja je realizovana u saradnji sa Agencijom za bezbednost u saobraćaju i Crvenim krstom.Zaječarskim mališanima, nakon predstave uručeni su pokloni – fluorescentni prsluk i narukvica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja