KIŠA AKTIVIRALA KLIZIŠTE: Ugroženo 12 kuća u Rekovcu
Foto: Fonet Ljiljana Stojanovic

Meštani u strahu

KIŠA AKTIVIRALA KLIZIŠTE: Ugroženo 12 kuća u Rekovcu

Srbija -
Reke su, na sreću, u koritima i ako kiša u tom delu Srbije pada već 20 sati

LESKOVAC - U selu Bogalinac, u opštini Rekovac, kiša je aktivirala klizište na oko deset hektara zemljišta i ugrozilo 12 domaćinstava.

Oštećeni su pomoćni objekti.Klizište i "dalje radi" i predstavlja opasnost za meštane koji tu žive, navodi se u belešci inspektora Civilne zaštite Rekovca Ilije Aranđelovića. Ipak, reke su u koritima i pored toga što kiša u tom delu Srbije pada gotovo 20 sati.

Klizište se nalazi na putu Bogalinac-Šiljevica, a pojavilo se početkom marta, počinje ispod Bogalničkog groblja i "u dva kraka" se spušta prema Voljevačkom potoku, stoji u belešci.

U toj opštini ponovo je aktivirano i klizište na putu Lepojević-Prevešt, na oko 800 metara pre ulaza u selo Prevešt. Taj put je sužen, ali je prohodan i obeležen je odgovarajućim saobraćajnim znacima, navodi se u belešci. U selu Šljivica, na loklanom putu, na udaljenosti 300 metara jedno od od drugog, nalaze se dva klizišta, prvo je "odvojilo deo puta", a drugo je sa obližnjeg brežuljka survalo zemlju na put i tom prilikom je došlo do pomeranja stuba za prenos električne energije.

Na tom području za sada nijedan objekat nije ugrožen, stoji u belešci. Opština Rekovac je najmanja i jedina nedovoljno razvijena opština u Pomoravskom okrugu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track