Kolone na Merdaru
Foto: RTS

Kolone na Merdaru

Srbija -
Na prelazu Merdare kolone vozila. Putnici satima čekaju na proveru, a vreme potrebno prevoznicima da robu istovare i vrate se u centralnu Srbiju, meri se danima
MERDARE - Kilometarske kolone kamiona i automobila na punktu Merdare. Čekaju i oni koji idu u centralnu Srbiju i oni koji dolaze na Kosovo. Najteže je putnicima sa decom, jer čekaju više sati.
Prelaz Merdare je jedan od administrativnih punktova sa cetralnom Srbijom i unazad godinu dana je najopterećeniji u saobraćaju. Prevoznik Radoslav Marinković kaže da i po četiri dana provede u koloni, i dodaje da gužve ne bi bilo kada bi Jarinje i Brnjak bili pušteni.

U koloni da uđu u centralnu Srbiju je puno gastarbajtera sa Kosova. Nakon odmora za uskršnje praznike vraćaju se u zapadnu Evropu, prenosi RTS.

Kažu da su za kolone i dugo čekanje odgovorni političari, apelujući i na Prištinu i na Beograd da im omoguće manje maltretiranja na punktovima.

Komandir Policijske ispostave u Kuršumliji Miroslav Miletić ističe da se od ranih jutarnjih časova frekvencija putničkih vozila koja putuju prema centralnoj Srbiji povećava.

"Svi oni iz EU koji su tokom proteklih dana boravili u poseti koriste vikend da se vrate kući", dodaje Miletić.

U kosovskoj policiji savetuju putnike da koriste druge punktove kako bi izbegli višesatno čekanje. Preko Kačikola za Leskovac ili Bele zemlje ka Bujanovcu.

1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track