Dušan prvi na Tucanijadi

Održano 22. takmičenje u Tucanju jajima

Dušan prvi na Tucanijadi

Srbija -
Mladić iz Mokrina nakon sedam godina ponovo postao šampion sveta

MOKRIN - Udariš, polomiš - i gotovo.Daleko od toga da je recept za osvajanje titule svetskog šampiona u tucanju farbanim jajima jednostavan. To je Kuriru potvrdio Dušan Prodanov iz Mokrina, čije je jaje u velikom finalu bilo tvrđe od onog koje je u rukama držao Novosađanin Ivan Pavkov. Sreći mladog Mokrinčanina što je nakon sedam godina ponovo postao šampion nije bilo kraja:

- Da se popneš na binu i ispred toliko sveta razbiješ protivnika, za nas tucaroše draže je od bilo čega drugog na svetu. Pobedničko jaje snela je koka iz mog dvorišta koja se zove Crna. Sitna je, nemaš šta da je vidiš, ali nosi zdravo mlogo jaka jaja. Od nje i petao cvika - pohvalio se Kuriru pobednik 22. Tucanijade i ponosno otkrio da je ovo peti naslov prvaka za porodicu Prodanov.

- Od Božića do Uskrsa pregledali smo i o zube kucnuli oko 9.000 jaja, a 200 najtvrđih ofarbali - kazao je on.

Da bi se do kraja ispoštovala pravila Tucanijade, šampion i sudija su u slast bratski - pola-pola, pojeli pobedničko jaje, i tako uverili nekoliko hiljada posetilaca da je to ipak samo kokošje jaje.

(S. U.)

Kurir potucao Krstajića

Nekadašnjem proslavljenom fudbaleru Partizana Mladenu Krstajiću nije se baš svidelo kad je Kurirovo crveno jaje potucalo njegovo narandžasto:

- Kud baš od te boje da stradam. Da sam imao crno-belo, ne bih ovako prošao. Ali ta boja je u duši - našalio se Krstajić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track