BUDITE STRPLJIVI: Tokom popodneva očekuje se pojačan saobraćaj
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Stanje na putevima

BUDITE STRPLJIVI: Tokom popodneva očekuje se pojačan saobraćaj

Srbija -
U periodu turištičke sezone i predstojećeg vikenda vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira, pa se apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze

BEOGRAD - Tokom popodneva očekuju se saobraćajne gužve u većim gradovima i povećan broj vozila na svim putevima, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

U periodu turištičke sezone i predstojećeg vikenda vreme zadržavanja na graničnim prelazima konstantno varira, pa se apeluje na vozače da koriste manje frekventne granične prelaze.

Prema najnovijim podacima Uprave granične policije, zadržavanja putničkih vozila na našim graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.

Vozačima se savetuje više strpljenja, tolerancije i opreznosti u vožnji, jer se očekuje kiša, koja, pored mokrih kolovoza i otežanih uslova vožnje, može doneti i česte odrone zemlje i kamena.

Vremenske prilike, tehnička neispravnost vozila i neprilagođena brzina u velikoj meri utiču na povećani broj saobraćajnih nezgoda, pa se zato savetuju oprezna vožnja, održavanje većeg odstojanja između vozila i posebna pažnja na deonicama gde je izmenjen režim saobraćaja zbog radova.

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirane su 93 saobraćajne nezgode u kojima je 46 osoba povređeno, a jedno lice je smrtno stradalo. Istovremeno, u Beogradu je zabeleženo 45 saobraćajnih nezgoda u kojima je 11 osoba povređeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track