Najnovije vesti

SVE ĆE NAS POTROVATI: Otrov u Dunav izliva obližnja fabrika u Novom Sadu, niko nije kažnjen!
Foto: Twitter Pt

Opasnost po zdravlje

SVE ĆE NAS POTROVATI: Otrov u Dunav izliva obližnja fabrika u Novom Sadu, niko nije kažnjen!

Srbija -
To je već treći put u poslednjih nekoliko meseci da se na istom mestu izliva crvena tečnost

NOVI SAD - U Dunav kod Novog Sada danas je iz kanalizacionog otvora ponovo ispuštena crvena tečnost, potvrđeno je u Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu.

"Najverovatnije se radi o otpadnim vodama iz obližnje fabrike izolatora koja pravi velike termostate za trafostanice. Oni se prave od keramike i farbaju se, tako da je to najverovatnije od te farbe", rekao je Vlado Grubač načelnik Republičke veterinarske inspekcije

Prema njegovim rečima oni to često ispuštaju ali se ne vidi kada je visok nivo Dunava, ali kada je nizak nivo to se vidi. On tvrdi da nisu u pitanju mesare jer sve imaju najsavremenije filtere za prečišćavanje.

Rečeno nam je da je obavešteno Javno vodovodno preduzeće "Vode Vojvodine“ - rukovodioci službe za zaštitu vode, kao i inspektori za vodoprivredu, koji će izvršiti uzorkovanje vode, koja se putem kanalizacije ulila u reku Dunav. Napomenuto je da je nakon dva časa mrlja je u potpunosti nestala

Podsećanja radi, Institut za javno zdravlje Vojvodine objavio je krajem jula analizu uzoraka te tečnosti, u kojoj je bilo velike količine fekalija, bakterija i ostataka krvi.

U Pokrajinskom sekretarijatu za vodoprivredu danas su kazali da je vodni inspektor, na poziv policije, izašao na lice mesta i zatekao izliv tečnosti tamnocrvene boje u Dunav iz kolektora na keju kojim upravlja novosadsko Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija.

Došla je i služba zaštite Javnog preduzeća Vode Vojvodine.

Iako se već treći put u poslednjih nekoliko meseci na tom mestu u Dunav izliva crvena tečnost, još se ne zna ko je odgovoran.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track