DOMAĆINSTVA ZAŠTIĆENA: Požar kod Raške stavljen pod kontrolu
Foto: Ps

Gašenje u toku

DOMAĆINSTVA ZAŠTIĆENA: Požar kod Raške stavljen pod kontrolu

Srbija -
Nažalost, kiša je samo malo orosila područje zahvaćeno požarom kod Raške, iako smo se nadali da će biti jača, što bi nam mnogo pomoglo prilikom gašenja vatre, rekao je Goran Nikolić

KRALJEVO - Požar koji je juče popodne izbio u okolini Raške kod sela Brvenica zahvativši više od 100 hektara šume i niskog rastinja, stavljen je pod kontrolu i očekujemo da bude lokalizovan, izjavio je načelnik Uprave vatrogasno spasilačke jedinice u sektoru za vanredne situacije MUP-a, Goran Nikolić.

"Uspeli smo da stavimo pod kontrolu požar i zaštitimo domaćinstva u Brvenici i zaseoku Andrijanići, a gasi ga oko stotinu ljudi među kojima je oko 50 vatrogasaca, 30 šumara, kao i pripadnika lovačkih službi i meštana" , kazao je Nikolić.

On je kazao da je kiša koja je u nekoliko navrata noćas jako padala u Kraljevu zaobišla Rašku.

"Nažalost, kiša je samo malo orosila područje zahvaćeno požarom kod Raške, iako smo se nadali da će biti jača, što bi nam mnogo pomoglo prilikom gašenja vatre", rekao je Goran Nikolić.

Prema njegovim rečima, požarom za koji se pretpostavlja da je izazvan ljudskim faktorom, zahvaćena je mešovita šuma listopadnog i četinarskog drveća, kao i nisko rastinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track