Stefanović u Zrenjaninu: Za građane je dobar samo nulti stepen kriminala!
Foto: MUP

Borba protiv kriminala

Stefanović u Zrenjaninu: Za građane je dobar samo nulti stepen kriminala!

Srbija -
Dobri rezultati ne treba da uljuljkaju policiju i da je za građane Srbije dobro samo kada je stopa kriminala nula, kada nema dece koja ginu na ulici i kada su kriminalci iza rešetaka, poručio ministar unutrašnjih poslova

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije dr Nebojša Stefanović poručio je danas u Zrenjaninu da dobri rezultati ne treba da uljuljkaju policiju i da je za građane Srbije dobro samo kada je stopa kriminala nula, kada nema dece koja ginu na ulici i kada su kriminalci iza rešetaka.

Stefanović je, nakon posete Policijskoj upravi u Zrenjaninu, ukazao da je, zahvaljujući dobrom i angažovanom radu policije, stopa kriminala na teritoriji koju pokriva ta uprava niska i da je povećan procenat rasvetljavanja svih krivičnih dela."Očekujem da se pojača rad na rasvetljavanju razbojničkih krađa i pljački, jer građani od nas to očekuju", rekao je ministar policije.

Pohvalivši rad policijskih službenika Zrenjanina na suzbijanju narko tržišta, Stefanović je istakao da će policija nastaviti angažovano da se bori, kako bi taj problem jednom zauvek bio iza nas. Prema njegovim rečima, u saradnji sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu, biće nastavljen projekat postavljanja video nadzora na nekoliko najvažnijih saobraćajnica.

"Nameravamo da kamere postavimo u školska dvorišta i sva druga bezbednosno interesantna mesta, kako bismo i tehničkim sredstvima pomogli da se poveća bezbednost", rekao je Stefanović. Ministar je zahvalio gradonačelniku Zrenjanina Čedomiru Janjiću na donaciji dva vozila, sa obeležjima policije, zvučnom i svetlosnom signalizacijom, koje je grad poklonio Policijskoj upravi.

"Ovo je dobar primer saradnje policije i lokalne samouprave. Zahvaljujem gradonačelniku Zrenjanina koji je učinio veliku stvar za nas", rekao je Stefanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track