PRIJEM ZA MLADU INOVATORKU: Vučević se sastao sa gimnazijalkom Jovanom Kondić
Foto: Tanjug Jaroslav Pap

Gradske kuće

PRIJEM ZA MLADU INOVATORKU: Vučević se sastao sa gimnazijalkom Jovanom Kondić

Srbija -
Dosad je osvojila mnoštvo priznanja, kao što su tri zlatne medalje sa Internacionalnog salona inovacija u Moskvi, dve zlatne medalje sa Tesla festa i Guglovu plaketu, a danas je u Gradskoj kući prikazala i najnovije zlatno odličje koje je donela sa takmičenja u Kini
1 / 3 Foto: Tanjug Jaroslav Pap

NOVI SAD - Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je danas u Svečanoj sali Gradske kuće talentovanu mladu inovatorku iz Novog Sada Jovanu Kondić koja je patentirala projekat "Termoizolacione ploče od zeolita".

Jovana je dosad osvojila mnoštvo priznanja, kao što su tri zlatne medalje sa Internacionalnog salona inovacija u Moskvi, dve zlatne medalje sa Tesla festa i Guglovu plaketu, a danas je u Gradskoj kući prikazala i najnovije zlatno odličje koje je donela sa takmičenja u Kini."Čestitam Jovani na još jednom sjajnom rezultatu.

Naša sugrađanka, učenica Gimnazije 'Jovan Jovanović Zmaj' koja nas je navikla na svoje pobede i uspehe, sada nam je donela lepe vesti iz Kine gde je pobedila i na najbolji mogući način predstavila sebe, svoj grad i svoju državu", rekao je Vučević.On je dodao da je Grad Novi Sad bio partner sa Jovanom i njenom porodicom tako što je pomogao i olakšao odlazak mlade inovatorke na takmičenje u Kinu sa kojeg je donela pobedu.

Jovana Kondić je istakla da je iskustvo međunarodnih takmičenja od izuzetne važnosti za mlade ljude, jer im se pruža šansa da upoznaju drugačije kulture, običaje i načine rada, a samim tim, kako je naglasila, oni nauče da još više cene blagodeti svoje zemlje.

"Zaista je bio neverovatan osećaj braniti boje svoje zastave i stajati pored starijih kolega iz Kine, Japana, Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Švajcarske i drugih zemalja. Ovom prilikom se zahvaljujem Gradu Novom Sadu i gradonačelniku Vučeviću na ponovno iskazanoj ogromnoj pomoći i podršci za odlazak u Kinu", rekla je Kondić.

Ona je kazala da je Grad Novi Sad i ovog puta pokazao da zaista ceni rad i trud mladih ljudi i da ulaže u znanje, nauku i obrazovanje.Jovana je u Kini učestvovala na Međunarodnom salonu inovacija i to sa istom inovacijom sa kojom je nastupila u Rusiji i na "Tesla festu", a u pitanju je projekat "Termoizolacione ploče od zeolita".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track