VIDEO POLICIJSKA PARADA U NIŠU Stefanović: Građani, mirno spavajte, mi vas štitimo!
Foto: MUP

Defile MUP

VIDEO POLICIJSKA PARADA U NIŠU Stefanović: Građani, mirno spavajte, mi vas štitimo!

Društvo -
Ministar policije je rekao da je bezbednosna situacija u Srbiji stabilna kao i da je policija svim problemima pristupala odgovorno i ozbiljno, ne podižući bilo kakvu paniku
1 / 15 Foto: Tanjug Dimitrije Nikolić

NIŠ - Policijskom paradom koju je predvodio policijski orkestar, a u kojoj su učestvovale različite jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova danas je u Nišu - u prisustvu ministra Nebojše Stefanovića, direktora policije Milorada Veljovića i načelnika PU Niš Srdjana Grekulovića - označen početak projekta „Stop, svi na sport“.

Cilj ovog projekta koji sprovodi grad Niš u saradnji sa niškom PU uz podršku OEBS jeste edukacija mladih i preventivno delovanje radi suzbijanja kriminaliteta čiji su učesnici i žrtve baš pripadnici mlade populacije.

- Ministar Stefanović je istakao da su ovakvi događaji u funkciji približavanja policije lokalnoj zajednici. Ovo je lepa demonstracija naših sposobnosti, šta je sve to što policija može da uradi za građane. Ovo je naš dokaz da građani mogu mirno da spavaju i imaju sigurnu budućnost a da je policija tu da ih štiti i na nas se mogu osloniti - rekao je Stefanović. On je pohvalio rad niške Policijske uprave i najavio da će je ojačati povećanjem broja policijskih službenika i adekvatnom opremom.

Načelnik PU Niš Srđan Grekulović je izrazio zadovoljstvo što zahvaljujući intenzivnom policijskom radu u Nišu nema maloletničkih bandi i što, kako je naglasio, ove godine nije bilo teških dela čiji su izvršioci ili žrtve maloletnici.

- Podsticanje zdravih i bezbednih stilova života kod dece, bavljenje sportom, socijalizacija i druženje učenika predstavlja prevenciju negativnih događaja i pojava što za posledicu ima i bezbednije okruženje za život dece što je i cilj ovog projekta - kazao je Grekulović.

- Ovom prilikom gradonačelnik Niša Zoran Perišić je s načelnikom Grekulovićem potpisao ugovor o donaciji 12 kamera za registraciju saobraćajnih prekršaja vrednosti 6,2 miliona dinara.

"Bezbednosna situacija u Srbiji stabilna"

Stefanović je rekao da je bezbednosna sitaucija u Srbiji stabilna, da je MUP u prethodnom periodu uspešno odgovorio svim bezbedonosnim izazovima tako da se nijedan bezbednosni problem iz okruženja nije preneo na našu zemlju.

"Mi smo u poslednjih godinu dana imali mnogo izazova, počev od onih koji su se dešavali posle terorističkih akcija u Kumanovu i drugih, pa i onih uslovljenih kretanjem migranata kroz Srbiju", rekao je Stefanović. Prema njegovim rečima, policija je svim problemima pristupala odgovorno i ozbiljno, ne podižući bilo kakvu paniku već delujući na terenu i zahvaljujući njenom snažnom delovanju nijedan bezbednosni problem iz okruženja se nije preneo na našu zemlju.

On je napomenuo da građani Srbije nisu osetili nijednu posledicu od toga što se dešavalo u Makedoniji, BiH i drugim državama. "Trudićemo se da snažnim preventivnim i obaveštajnim delovanjem u našoj zemlji sprečimo bilo kakvu eskalaciju mogućih sukoba i u saradnji sa svim bezbednosnim strukturama sprečićemo pojavljivanje ili ugrožavanje bezbednosti naših građana", naglasio je Stefanović.

On je istakao da je zadovoljan radom Policijske uprave u Nišu, da je smanjen kriminalitet u tom gradu, ali da je Niš veliki i značajan grad za Srbiju i da zato bezbednost mora da bude još bolja. Naš cilj je da u MUP-u najveći broj zaposlenih budu policajci, a da manje bude administracije kako bi smo i na taj način podigli ukupnu bezbednost u Srbiji, rekao je Stefanović.

Ministar policije je danas prisustvovao potpisivanju ugovora o donaciji sigurnosnih kamera grada Policijskoj upravi u Nišu, početku projekata "Stop, svi na sport" i "Bezbednosna kultura mladih", kao i svečanom defileu pripadnika i službenih vozila MUP. Stefanović je i obišao nišku Tvrđavu gde su građani imali priliku da se upoznaju sa radom policije i da razgledaju opremu, vozila i naoružanje koje policijski službenici koriste u svom radu.

((M. M./Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track