Najnovije vesti

KOBNI DOSKOK: Novosađanin tužio Grad jer igrajući košarku povredio penis
Foto: Nebojsa Mandic

Priložio i fiksalni račun za skeniranje fotografija

KOBNI DOSKOK: Novosađanin tužio Grad jer igrajući košarku povredio penis

Srbija
NOVI SAD - Grad Novi Sad je nedavno tužio jedan Novosađanin jer je prilikom igranja košarke povredio penis.

U tužbenom zahtevu ovaj građanin traži 270.000 dinara plus zateznu kamatu za pretrpljene fizičke bolove, strah i duševne bolove zbog naruženosti.

Ovaj građanin je naveo da je 30. septembra 2014. godine igrao košarku na igralištu Eđšeg kada je u jednom trenutku krenuo za loptom van terena i tada je u "doskoku pao na metalnu konstrukciju tik uz igralište pri čemu je zadobio udarac u predelu genitalija i rasekotinu dužine 10 centimetra, tik iznad polnog organa".

Tužilac potom navodi da je povređenog Novosađanina drug prebacio u Urgentni centar gde mu je rana zašivena i otpušten je na ambulantno lečenje, pri čemu se istog dana ponovo oko 22 časa ponovo javio u Urgentni centar jer se nastavilo krvarenje.

U tužbi se kaže da su previjanja nastavljena narednih dana, pri čemu je nakon kontrolnog pregleda krajem novembra dobio uput za spermogram. Spermogram je urađen u martu 2015. i "na sreću potvrđeno je da je njegova repruduktivna sposobnost očuvana".

Ipak, kako se navodi u tužbi, fizička povreda penisa nije bila sve nego je tužilac morao kod neuropsihijatra jer ga je ovo povređivanje teško pogodilo. Tako u tužbi piše da je "tužilac zbog vrste povrede i neprijatnosti koju je doživeo prilikom lečenja i straha od mogućih posledica pao u depresiju i nakon pregleda je ustanovljeno da boluje od mešovitog anksioznog i depresivnog poremećaja, zbog čega su mu prepisani lekovi".U tužbi protiv Grada, ovaj Novosađanin je naveo da se u postupku očekuje i veštačenje sudskih veštaka na trajanje fizičkih bolova i postojanja naruženosti, kao i na okolnost jačine i dužine trajanja straha.

U obrazloženju se kaže i da je tužba protiv Grada podneta jer je Novi Sad vlasnik parcele gde se nalazi košarkaški teren i dodaje se da je prema Odluci o uređenju grada lokalna uprava odgovorna za održavanje javnih površina u šta spada i ovaj sportski teren, i da je trebalo da ukloni metalni predmet na koji se tužilac povredio.

Uz tužbu su priložene fotografije terena i penisa, pa i fiskalni račun za skeniranje fotografija.U Gradskoj kući su nezvanično potvrdili da je Grad tužio jedan sugrađanin jer je povredio polni organ, ali nisu želeli zvanično da se oglašavaju jer postupak traje. S druge strane, nezvanično su nam ispričali da je ovo samo jedna od stotine raznih tužbi koje se podnose protiv Grada i javnih preduzeća pri čemu se kod nekih ozbiljno može sumnjati u osnovanost navoda iz tužbenih zahteva.

(Radio 021)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...