SKANDAL NA UNIVERZITETU U NOVOM PAZARU: Diplomske radove bacili u kontejner!
Foto: Aleksandar N

Nekadašnji studenti ogorčeni

SKANDAL NA UNIVERZITETU U NOVOM PAZARU: Diplomske radove bacili u kontejner!

Srbija -
Već nekoliko dana Fejsbukom kruže fotografije više primeraka diplomskih radova studenata sa pravno-ekonomskog departama Državnog univerziteta u Novom Pazaru bačenih pored i u kontejner u blizini te visokoškolske ustanove.

Sa pravom, najglasniji u osudi ovog čina su nekadašnji studenti Državnog univerziteta koji se pitaju da li se tako ceni njihov trud, znanje i doprinos Univerzitetu.

Rektor Državnog univerziteta u Novom Pazaru Miladin Kostić rekao je da diplomski radovi nisu sa te visokoobrazovne ustanove, iako su na koricama logo i naziv tog Univerziteta.

"Diplomski radovi su na sigurnom na Univerzitetu, proverom u biblioteci i studentskoj službi utvrđeno je da su svi primerci odbranjenih radova na broju", rekao je Kostić.

Kostić ima više teorija o tome kako su radovi završili u smeću.

"Radove su možda bacili nezadovoljni studenti kojima je komisija odbila rad i naložila da ga ispravi. Možda ih je i neki profesor bacio, jer smatra da više nema potrebe da ih drži u svom kabinetu, a potreban mu je prostor. Ne odbacujemo mogućnost i da je neko bacio bilo čiji rad samo sa našim logom na koricama kako bi naškodio ugledu našeg Univerziteta", rekao je Kostić.

Tekst i Foto: Aleksandar Nićiforović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track