NEUSTRAŠIV: Starina (72) u vodi do pasa spasavao drva

Ahmo Smajović se žrtvovao

NEUSTRAŠIV: Starina (72) u vodi do pasa spasavao drva

Srbija -
Hladno je, ali hitao sam da sačuvam nešto drva kako bismo se osušili od ovolike vode, priča ovaj stanovnik Novog Pazara

BEOGRAD - Situacija u Novom Pazaru juče je bila više nego alarmantna.Voda je nosila sve pred sobom, srušeni su mostovi, veliki broj građana je evakuisan, a veći deo grada ostao je bez struje. Međutim, bilo je i onih koji se s tim nisu mirili. Tako je Novopazarac Ahmo Smajović (72) u vodi do pojasa hitao da prebaci drva iz poplavljenog objekta u kuću. Nešto je uspeo da sačuva, ali je deset metara drva voda ipak odnela.- U dvorištu i objektu su mi bila naslagana drva, koja su bila pokrivena najlonom, ali kad je voda naišla, sve je to odnela. Hladno je i voda mi je do struka, ali hitao sam da sačuvam nešto drva kako bismo se ugrejali i osušili od ovolike vode - priča vremešni dekica.

Krajem dana reke počele da se povlače u svoja korita. Prema rečima gradonačelnika Novog Pazara i predsedavajućeg Štaba za vanredne situacije Meha Mahmutovića, situacija je i dalje najteža u naseljima Mur, Jaklja, Šutenovac, Trnava i Banjska petlja.- Kompletna mehanizacija svih javnih i privatnih preduzeća je i dalje na terenu, kao i vatrogasci i vojska - rekao je on.U toku je čišćenje terena u naseljima u kojima se reke vraćaju u svoja korita, a evakuisani građani čije su kuće potopljene nalaze se na suvom i sigurnom. Pomoć u smeštaju ponudili su hotelijeri i vlasnici privatnih smeštaja. Takođe, odlučeno je da osnovne i srednje škole na teritoriji novopazarske opštine neće raditi ni danas.(A. N. - B. K.)

Ljajić u PazaruVAŽNO DA NEMA ŽRTAVAPoplavljeni Novi Pazar juče je posetio potpredsednik Vlade Rasim Ljajić, koji je inače iz tog grada. On je rekao da je najvažnije da nema ljudskih žrtava i da nema povređenih.- Dežuramo sve vreme i to ćemo činiti i narednih dana ukoliko bude potrebno,a posle ćemo videti šta može opština, a šta može Vlada da uradi na saniranju štete - kazao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja