NOVI NAPAD NA HITNU POMOĆ U NIŠU: Pacijentkinja (40) povredila lekara
Foto: Marina Lopičić

Nije bila zadovoljna pregledom i terapijom

NOVI NAPAD NA HITNU POMOĆ U NIŠU: Pacijentkinja (40) povredila lekara

Srbija -
Incident se dogodio oko 2.30 časova, kada je A. S. zatražila pomoć zbog upale žučne kese

NIŠ - Nišlijka A. S. (40) napala je u ponedeljak ujutro lekara niške Hitne pomoći Vladimira Jovanovića u ambulanti te zdravstvene ustanove nezadovoljna što je, iako je imala jake bolove, upućena na dalju dijagnostiku.Incident se dogodio oko 2.30 časova, kada je A. S. zatražila pomoć zbog upale žučne kese.

Jovanović ju je uputio hirurgu, a on ju je vratio nazad, što je ženu iznerviralo, pa je nasrnula na lekara.

On kaže da je pacijentkinja bila vidno nervozna, drska i neprijatna prema osoblju.

- Žalila se na bolove u stomaku, pregledana je i upućena hirurgu. Od njega se vratila kod nas da primi propisanu terapiju, ali nije bila sigurna da li joj je prepisao jedan ili dva ampulirana leka.

Počela je da histeriše, pljuvala je osoblje preko šaltera, a onda ušla u ordinaciju za intervencije i napala me. Zadobio sam povrede leve šake i glave - kazao je lekar.

Slavoljub Živadinović, direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, kaže da se ovaj događaj ispituje:

- Ono što mi možemo da uradimo je da održimo kolegijum i sugerišemo doktorima da uzmu u obzir da kada je pacijent ovde kod nas, naročito u gluvo doba noći, sigurno da ima neku muku. Istina je negde na sredini, ne možemo donositi zaključke dok ne čujemo i drugu stranu - rekao je Živadinović.Policija je potvrdila da je dobila prijavu ovog incidenta te da radi na rasvetljavanju slučaja.M. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track