(FOTO) NA BLAGOVESTI Prestolonaslednik Aleksandar posetio Manastir Ćelije
Foto: Dvorska Kancel

Poklon moštima Svetog Justina

(FOTO) NA BLAGOVESTI Prestolonaslednik Aleksandar posetio Manastir Ćelije

Srbija -

VALJEVO - Prestolonaslednik Aleksandar na Blagovesti posetio Manastir Ćelije i poklonio se moštima Svetog Justina Povodom pravoslavnog praznika Blagovesti, Prestolonaslednik Aleksandar i Princeza Katarina posetili su Manastir Ćelije kod Valjeva.

1 / 9 Foto: Dvorska Kancel

Oni su u jutarnjim satima u Manastiru Ćelije prisutvovali liturgiji kojom je načelstvovao umirovljeni Episkop zahumsko-hercegovački G. Atanasije uz prisustvo Episkopa valjevskog G. Milutina i mnogobrojnog sveštenstva i monaštva Eparhije valjevske.

U Manastiru Ćelije, na praznik Blagovesti tradicionalno se održava narodni sabor, u znak sećanja na dugogodišnjeg nastojatelja ove svetinje, Svetog Justina Ćelijskog, koji je rođen na ovaj veliki pravoslavni praznik, i na isti dan je preminuo.

Svetoj Liturgiji i saboru koji se dugi niz godina održava na Blagovesti u Manastiru Ćelije prisustvovao je i Mileta Radojević, direktor Uprave za saradnju sa Crkvama i verskim zajednicama i više od 1000 vernika iz svih krajeva Srbije.

Prestolonaslednik Aleksandar je istakao da je veoma srećan i blagosloven što ovako veliki pravoslavni praznik kakav su Blagovesti provodi sa svojim narodom u tako velikoj svetinji kakva je Manastir Ćelije, i čestitao je svima današnji praznik poručujući da je njegova želja da se više i češće svi zajedno okupljamo oko naših svetinja sledeći primere naših svetih otaca poput Svetog Oca Justina Ćelijskog.

Prestolonaslednik i Princeza su u pratnji Episkopa valjevskog g-dina Milutina u toku dana posetili i Opštu bolnicu u Valjevu kojoj su poklonili putnički automobile Fiat 500L za prevoz pacijenata kojima je potrebna terapija.

Vrednost automobile je 10.500 evra, a Kraljevski par je zajedno sa Vladikom Milutinom obišao i odeljenje pedijatrije kako bi mališanima podelili igračke I na taj način im bar malo ulepšali dane koje provode u bolnici.

(Foto: Dvorska kancelarija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track