Kuršumljani odbili da odblokiraju pravac prema Kosovu

Kuršumljani odbili da odblokiraju pravac prema Kosovu

Srbija -
Meštani sela Pepeljevc, Krčmare i Grabovnica, koji su u sredu put blokirali poljoprivrednim mašinama već četvrti dan drže u blokadi alternativni put ka Kosovu

KURŠUMLIJA - Meštani tri kuršumlijska sela, koji od srede drže u potpunoj blokadi alternativni put ka Kosovu, odbili su jutros da oslobode ovaj putni pravac, ali su prihvatili predlog da njihova delegacija zajedno sa predsednicom opštine u ponedeljak u Beogradu, u nadležnim ministarstvima, pokuša da reši problem.

Zbog radova na magistralnom putu Niš-Priština vozila su pre tri nedelje preusmerena na ovaj lokalni put, a meštani su zbog velike prašine koju dižu šleperi i kamiopni koji prevoze robu na Kosovo i Metohiju, blokirali taj putni pravac.

Predsednica opštine Kuršumlija Vesna Jakovljević razgovarala je sa predstavnicima meštana na koje je apelovala da odmah uklone barikade i osolobode putni pravac ka Kosovu, što su oni odbili i najavili radikalizaciju štrajka.

"Predstavnici meštana su prihvatili da se putuje u Beograd, ali su odbili da uklone barikade, pa dogovor nije postignut", rekla je Jakovljević novinarima.

Meštani sela Pepeljevc, Krčmare i Grabovnica, koji su u sredu put blokirali poljoprivrednim mašinama već četvrti dan drže u blokadi alternativni put ka Kosovu. Oni su od srede uveli danonoćno dežurstvo na blokadi puta, a pripadnici kuršumlijske policija najavili su da će od danas pisati prijave sudiji za prekršaje zbog ometanja saobraćaja.

Tim putem tokom celog dana , ali i kasno noću prolaze teški šleperi koji podižu oblake prašine koja ozbiljno narušava zdravlje meštana , ali i naše useve od kojih živimo, kazao je meštanin sela Krčmare Ivan Mihajlović.

Žitelji ova tri Kuršumlijska sela koja su udaljena od administrativnog prelaza Merdare oko 20 kilometra propuštaju samo kola Hitne medicinske pomoći , dok se saobraćaj ka Kosovu odvija preko naselja Kastrat, gde se kamioni i šleperi puštaju naizmenično ,ali su i meštani naselja Kastrat za danas najavili blokadu puta kroz njihovo nasilje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track