(VIDEO) GASTRO ŠAMPIONAT U NIŠU: Mali Andrija (10) najmlađi među 400 kuvara!
Foto: Youtube Printscreen

Niško sajmište

(VIDEO) GASTRO ŠAMPIONAT U NIŠU: Mali Andrija (10) najmlađi među 400 kuvara!

Srbija -

NIŠ - Više od 400 kuvara iz 20 evropskih zemalja okupilo se danas na trećem internacionalnom gastro šampionatu Srbije koji se održava na Niškom sajmištu.

Kuvari profesionalci i kuvari amateri nadmetaće su u toku današnjeg i sutrašnjeg dana u pripremanju jela sa roštilja, ribljih čorbi i gulaša, pica i jela iz medjunarodne kuhinje.

Prema rečima Zorana Miraševića iz gradskog Udruženja ugostitelja i turističkih poslenika, po prvi put u Nišu biće organizovano takmičenje u pripremanju hrane u boksovima.

Predsednik žirija Stevo Karapandža

"Takmičar je sam u kuhinji i ima na raspolaganju različite namirnice, ali sam odlučuje koje jelo će spremati. Činiće to pred žirijem kojim će predsedavati čuveni kuvar Stevo Karapandža", rekao je Mirašević.On je kazao da će u toku današnjeg i sutrašnjeg dana posetioci moći da vide kako se priprema prava italijanska pica pošto na šampionatu učestvuje ekipa profesionalaca iz Italije.

"Na šampionatu će biti postavljen i niški rekord u pripremanju čorbe. Kulinari iz Makedonije pripremiće danas jagnjeću čorbu za hiljadu osoba", rekao je Mirašević.

U timu sa mamom

Među pedesetak takmičara iz Srbije koji učestvuju na Gastro šampionatu nalazi se desetogodišnji Nišlija Andrija Marković. On je najmladji učesnik, a sa svojom majkom Majom nadmetaće se u pripremanju pice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track