Najnovije vesti

BAT smanjuje broj zaposlenih u Vranju
Foto: Kurir

Izmena poslovanja

BAT smanjuje broj zaposlenih u Vranju

Srbija
U saopštenju nije precizirano za koliko će biti smanjen broj zaposlenih u fabrici duvana Britiš Ameriken tabako u Vranju, koja trenutno ima oko 130 radnika

VRANJE - Vranjska fabrika duvana Britiš Ameriken tabako saopštila je da je započela reviziju modela poslovanja kojom će promeniti organizacionu strukturu i smanjiti broj zaposlenih.

U saopštenju nije precizirano za koliko će biti smanjen broj zaposlenih u fabrici BAT u Vranju, koja trenutno ima oko 160 radnika, ali se navodi da će rezultati revizije biti poznati do kraja juna 2012. godine.

Ističe se da će "svi radnici koji budu obuhvaćeni promenama bili zbrinuti na najbolji mogući način" uz socijalni program i da je "planirana isplata otpremnina po važećem Kolektivnom ugovoru, a koje značajno premašuju iznose predviđene srpskim Zakonom o radu".

Kako su naveli u BAT-u, cilj izmene poslovanja je optimizacija raspoloživih proizvodnih resursa, a revizija će obezbediti dugoročni održivi razvoj, kroz kontrolu troškova, povećanje fleksibilnosti i brže prilagođavanje tržišnim uslovima u Srbiji.

"Želja nam je da obezbedimo održivi razvoj kompanije imajući u vidu ekonomske, a naročito regulatorne izazove u spoljnom okruženju. To su i ključni razlozi zbog kojih smo bili prinuđeni da prilagođavamo i model poslovanja", izjavio je generalni direktor fabrike BAT Vranje Mihau Serkies.

Tokom proteklih osam godina od privatizacije Duvanske industrije Vranje, kompanija Britiš Ameriken tabako je u Vranje investirala više od 110 miliona evra, čime je znatno premašena investicija na koju se obavezala privatizacionim ugovorom.

BAT je u Srbiji prisutan 16 godina, a 2003. godine privatizovao je Duvansku industriju Vranje.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...