MUKE VOZAČA U VRANJU: Pljušte kazne jer nema signalizacije
Foto: Tatjana Stamenković

Građani ispaštaju zbog neobeleženih ulica

MUKE VOZAČA U VRANJU: Pljušte kazne jer nema signalizacije

Srbija -

Policija već počela da kažnjava vozače u ulicama s novim režimom saobraćaja, uprkos dogovoru da to ne rade dok se ne postave odgovarajući saobraćajni znaci

Odluka Grada Vranja o promeni smerova u pojedinim ulicama počela je da važi od Nove godine, ali nadležni do danas nisu postavili znake obaveštenja o tome, zbog čega ispaštaju građani.Među njima je i Vranjanac Žika Stojković, koji je na Božić 8. januara dobio prekršajnu prijavu saobraćajne policije jer je iz Ohridske ulice skrenuo u Zmaj Jovinu, koja je promenjena u jednosmernu, ali on to nije znao jer još nije postavljen znak koji na to ukazuje. Policija ga je, međutim, tu sačekala i napisala mu prijavu.- Najveći problem je to što sam se ja vraćao službenim taksi vozilom i kretao prvo Užičkom pa Ohridskom, koja izlazi na Ulicu Zmaj Jove. U Ohridskoj ne postoji znak o zabranjenom skretanju ulevo s obzirom na to da se ulazi u jednosmernu ulicu. Taj znak je morao tu da stoji, njega nema, a nema ga ni u Čestelinskoj ulici, koja takođe izlazi na Zmaj Jovinu - kaže Stojković.

Zmaj Jovina ulica
Zmaj Jovina ulica

On podseća da, iako je najavljivano da će prvih mesec dana od promene režima saobraćaja vozače policija samo upozoravati, to nije ispoštovano jer su polcajci već trećeg dana krenula s kažnjavanjem.- Smatram da nisam napravio prekršaj, jer jednostavno nisam znao da ne smem da se krećem u tom smeru. Znak mora da bude postavljen da bi se poštovao - navodi Stojković i dodaje da dok su mu policajci pisali prijavu, zaustavljena su još tri vozila.

Skretanje iz Ohridske u Zmaj Jovinu
Skretanje iz Ohridske u Zmaj Jovinu

Svi oni verovatno će morati da plate kaznu od 6.000 do 20.000 dinara, plus dva kaznena poena, u zavisnosti od odluke prekršajnog sudije.Inače, nakon likvidacije Direkcije za izgradnju, obeležavanje ulica je prešlo u nadležnost vranjskog „Vodovoda“.

Ohridska ulica
Ohridska ulica

Policijska upravaZNACI NISU NAŠ PROBLEMU Policijskoj upravi u Vranju navode da je u toku utvrđivanje činjenica, ali da postavljanje saobraćajnih znakova nije u njihovoj nadležnosti. - Ono što može da se kaže jeste da je dotični zatečen u delu ulice gde je saobraćaj jednosmeran, a on je vozio u suprotnom smeru.

Iznenađen direktor „Vodovoda“ Goran ĐorđevićPOLICIJA PREKRŠILA DOGOVORDirektor vranjskog „Vodovoda“ Goran Đorđević iznenađen je odlukom policije da počne da kažnjava vozače samo nekoliko dana od uvođenja novog režima i signalizacije u saobraćaju, jer je postojao dogovor o toleranciji od mesec dana.- Kad smo uveli signalizaciju, dogovor je bio da bude mesec dana tolerancije i da policija nikog ne dira dok se ljudi ne naviknu na tu signalizaciju. Spreman sam da iz svog džepa nadoknadim štetu građanima koji su kažnjeni samo zbog neobeleženih ulica nakon uvođenja novog režima u saobraćaju - ističe Đorđević. On potvrđuje da saobraćajni znaci za obavezan smer nisu postavljeni u Ohridskoj i Čestelinskoj ulici, jer ih dobavljači još nisu isporučili, iako ih je „Vodovod“ naručio još pre Nove godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track