HUMAN GEST: Odbornici iz Rekovca dali po 1.000 dinara za decu obolelu od raka
Foto: Shutterstock

Pomoć

HUMAN GEST: Odbornici iz Rekovca dali po 1.000 dinara za decu obolelu od raka

Srbija -

REKOVAC - Odbornici Skupštine opštine Rekovac odrekli su se po 1.000 dinara od svojih dnevnica kako bi pomogli deci oboleloj od kancera, rekao je predsednik Opštine Aleksandar Đorđević.

Rekovac ima 33 odbornika, a dnevnica su se odrekli i predsednik opštine, zamenik i pomoćnik predsednika tako da je prikupljeno 36.000 dinara i to će biti uplaćeno za izgradnju Dečijeg onkološkog odeljenja u Nišu.

Rekovac je jedan od 38 gradova u Srbiji gde će 15. februara biti obeležen Svetski dan dece obolele od raka u organizaciji Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, NURDOR će obeležiti ovaj značajan datum i predstaviti novu akciju u sklopu kampanje "I ja se borim!" - Stare stvari za novu nadu.

Sredstva koja će se prikupiti tokom ove akcije biće namenjena drugoj fazi izgradnje novog Dečijeg hemato onkološkog odeljenja u Nišu.

U Rekovcu, centralna manifestacija biće održana na trgu, od 12 do14 časova.

Inače, ovo nije prvi put da Rekovac pomaže deci oboleloj od kancera. Opština se ove godine odrekla tradicionalne proslave Srpske nove godine, a planiranih 200.000 dinara donirano je deci oboleloj od kancera.

Na teritoriji Levča desetak dece boluje od ove teške bolesti. Rekovac spada u red nerazvijenijih opština u Srbiji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja